Labin Art Republika: Marina Rajšić danas predstavlja "Upute za uporabu"

Labin Art Republika: Marina Rajšić danas predstavlja "Upute za uporabu"

19.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Zabava

Druga izložba Uzleta mladih umjetnika u sklopu 16. Labin Art Republike, otvara se ovaj četvrtak 19. srpnja u 20 sati u Crkvici sv. Stjepana u labinskoj starogradskoj jezgri. Svoje radove objedinjene pod nazivom "Upute za uporabu" predstavit će mlada umjetnica Marina Rajšić. Kroz četiri digitalne fotografije velikog formata i video projekciju, izložba propituje današnje suvremene make-up trendove kod žena različitih dobi.

Marina Rajšić (22) prvostupnica je Primijenjenih umjetnosti i studentica je 1. godine diplomskog studija Vizualnih komunikacija i grafičkog dizajna na Akademiji primijenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci. Od 2014. godine sudjelovala je na 4 žirirane i preko 20 grupnih izložbi u Rijeci, Zagrebu, Novom Sadu i Labinu. U kolovozu 2016. imala je prvu samostalnu izložbu fotografija pod nazivom 'Prvi dojam' u crkvici Sv. Stjepana u Labinu. 2017. na natječaju 'Računalna grafika' dobiva 1. nagradu za rad 'Detalj 1', u sklopu dana povijesti umjetnosti u Rijeci. Ove je godine sudjelovala na međunarodnoj izložbi 'Ja sam...' u sklopu Prvomajskog inkubatora, u galeriji Decumanus, u Krku. Do kraja godine planira objaviti svoju prvu umjetničku knjigu pod imenom Umjetno(st) lijepo(g).

O izložbi iz pera autorice:

Gdje završava granica neprihvatljivog šminkanja djevojčica? Gdje počinje granica neprihvatljivog ne šminkanja kod žena? Tko pomiče granicu? Mlade žene, prilagođavajući se svijetu odraslih, nailaze na upute za stvaranje idealne verzije sebe. Instagram, Youtube, TV... Upute su svugdje, ali upute su nepotpune. Ne spominju da se u dvadesetima šminkanje podrazumijeva, a da je u tridesetima poželjno i gotovo neophodno. Ne upozoravaju da uputa vrijedi do određene dobi. Koja je to dob? Kako prestati s ispravljanjem svojeg izgleda, kada? Tko je odredio da je određeni način šminkanja idealan? Tko je stvorio ideal u podsvijesti društva?


Izložba će biti otvorena do 8. kolovoza 2018., svakim danom od 10 do 14 i od 19 do 23 sata, a ulaz je, kao i na sva druga događanja Labin Art Republike, besplatan.


labin art republika labin marina rajšić upute za uporabu izložba crkvica sv.stjepana