Labin - Pula zaobilazno još mjesec dana

Labin - Pula zaobilazno još mjesec dana

6.5.2011. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

"Uvjeren sam da ćemo do dogovorenog roka, 15. lipnja, otvoriti dionicu Most Raša - Barban - Bristovac", tvrdi Davor Bazina, predstavnik Hrvatskih cesta, investitora u obnovu tog 8,5 kilometara dugog dijela državne prometnice. Nada se da će gradnju i rekonstrukciju mostova, što je glavni razlog zabrane prometa od 2. ožujka, zgotoviti i nešto ranije, no ne želi, kaže, izlijetati s datumima s obzirom na to da je teško precizirati pri ovakvim zahvatima.

Po otvaranju ceste vozit će se, napominje, uglavnom makadamom kroz gradilište, i to naizmjenično, regulirano semaforima te drugom signalizacijom, što podrazumijeva i dodatni oprez. Od 15. lipnja neometano bi se trebalo prometovati dionicom od Barbana do Bristovca, koja se dotad planira asfaltirati.

Zatvaranje ceste od Labina prema Puli naišlo je na negodovanje putnika jer je zaobilazni pravac preko Potpićna, Sv. Katarine i Žminja dvaput duži (i jednako toliko skuplji) od uobičajenih 40-ak kilometara. Bezuspješna je bila peticija građana, njih 300-tinjak, kojom je traženo da se dnevnim putnicima osigura prolaz dvaput dnevno.

Kako doznajemo na gradilištu, na dva mosta preko kanala u Mostu Raši realizirane su betonaže te preostaje obaviti još petinu posla. Potpuno nov je most Sv. Foška, dok su od onog preko obuhvatnog kanala "pet" iskorištena samo tri noseća stupa, u međuvremenu sanirana. Na mostu preko rijeke Raša, pak, u zamahu je gradnja nogostupa s obje strane.

Bazina nam je prenio da su obavljena sva miniranja duž dionice. Cijela je trasa - malo pomaknuta zbog nedovoljno čvrstih potpornih zidova - proširena, u prosjeku za oko pola metra, a vozačima će se, vele na gradilištu, to činiti i više zbog širih usjeka.

- Ublažene su krivine, proširene serpentine. Ranije vapnenački habajući asfaltni sloj, koji se brzo potrošio i zagladio, bit će zamijenjen onim eruptivnog porijekla. Vozači će, u svakom slučaju, dobiti na sigurnosti i udobnosti vožnje. Sve bi trebalo rezultirati i smanjenjem prometnih nezgoda, učestalih na ovoj dosad dotrajaloj dionici, zaključuje Bazina.

Glavni izvođač, pulska tvrtka Ceste, radi u dvije smjene, a tako će nastaviti i za turističke sezone, tijekom koje će gradilište mirovati samo vikendom.

Obnova ceste Most Raša - Barban - Bristovac, vrijedna oko 26 milijuna kuna, trebala bi - prema ugovorenom roku od 14 mjeseci - biti gotova sredinom ožujka iduće godine. (I. RADIĆ)

 

obilazno pula labin most raša promet ceste d.o.o davor bazina hrvatske ceste