Labin - grad primjerene sigurnosti

Labin - grad primjerene sigurnosti

4.6.2013. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Stanje sigurnosti  u Labinu je zadovoljavajuće,  ustvrdio je Elvis Zahtila, pomoćnik načelnika ovdašnje policijske postaje podnoseći izvještaj za 2012. godinu. U oblasti kriminaliteta evidentirano je 129 kaznenih djela, 21 manje negoli predlani, a od težih je izdvojeno razbojništvo u Ininoj plinskoj stanici na Starcima.

Zabilježeno je 129 slučajeva remećenja javnog reda i mira, što je porast od osam posto, te neznatno smanjenje ostalih prekršaja.

Prošle godine dogodilo se 113 prometnih nesreća, 48 manje negoli u 2011.: među uzrocima primat i dalje drži brzina, a slijedi je alkohol. Na Labinštini je lani u prometu poginula jedna osoba.

Zahtila je naglasio da su policajci, otkako koriste aparat za otkrivanje opijata, dobro zahvatili konzumente u prometu.

- Bilježimo slučajeve kada vozači odlaze u Pulu i već po povratku imaju dozu droge u krvi. Posljednjih pet godina razriješili smo dobar broj kaznenih djela dilanja opojnih droga: četiri osobe služe zatvorske kazne od dvije do tri godine, napomenuo je Zahtila, donedavni šef labinskih "plavaca".

Policija je, veli, kvalitetnije zahvatila i prekršaje neovlaštenog držanja oružja te nezakonit rad stranaca, najčešće u pekarama i na gradilištima. U novije vrijeme česte su, podcrtao je, i krađe sekundarnih sirovina, bakra i željeza, čak oluka i šahta.

I. RADIĆ

elvis zahtila policija statistika prekršaji stanje sigurnosti sigurnost droga promet kazneno djelo