Kuhari, konobari i prodavači labinske Srednje škole posjetili trgovački centar BTC i Advent u Ljubljani

Kuhari, konobari i prodavači labinske Srednje škole posjetili trgovački centar BTC i Advent u Ljubljani

20.12.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

U petak, 13. prosinca 2019.  učenici prvog, drugog i trećeg razreda, smjerova kuhar, konobar i prodavač, u sklopu izvanučioničke nastave posjetili su po poznati ljubljanski BTC City centar - trgovački, sportski, zabavni i poslovni prostor u Ljubljani s više od 500 trgovina, što ga čini jednim od najvećih trgovačkih i zabavnih kompleksa u Europi. Uključuje glavni trgovački centar CityPark, 16 manjih trgovačkih centara, multipleks sa dvanaest ekrana, nedavno otvoreni Plaza Hotel Ljubljana, tržnicu, mini golf teren, vodeni park sa spa centrom i zabavni centar s kasinom, kuglanje, 3D kino, kao i dvije visoke zgrade. Jedna od njih, Kristalna palača, najviša je građevina u Sloveniji.
Učenici su u pratnji nastavnika stručnih predmeta Gordanom Gušić Benković i Deanom Blaškovićem iz Labina krenuli na stručnu ekskurziju autobusom u 8,00 sati. U BTC City stigli su nešto prije 12 sati te boravili u njemu četiri sata, no ni to nije bilo dovoljno da se dobro obiđe cijeli kompleks. No učenici su bili oduševljeni jer gotovo nitko od njih prije nije nikada bio u BTC trgovačkom centru, a velika većina njih ni u Ljubljani. Posebno ih je oduševila velika trgovačka i ugostiteljska ponuda na jednom mjestu. Svatko od njih našao je nešto i za sebe što će im biti i uspomena na tako lijepi doživljaj.

U gradu Ljubljani razveselio ih je i snijeg koji je u popodnevnim satima padao. Za učenike je to poseban doživljaj obzirom da kod nas u Labinu posljednjih godina rijetko možemo vidjeti takve prizore. Neki su se malo i smrzavali s obzirom da nisu očekivali takvo vrijeme pa nisu u skladu s time bili ni odjeveni, no nije im to bila prepreka za ugodan i nezaboravan doživljaj koji su doživjeli u Ljubljani u razgledu grada i Adventa.
Inače su učenici tih usmjerenja tadicionalno odlazili na zagrebački Advent te obilazili trgovačke centre Arenu i West Gate. Ove godine promjena je svima dobro sjela, a dio atmosfere donosimo u fotografijama.
(Tekst i foto: Dean Blašković)
ssmb.hr


obrazovanje izvanučionska nastava srednja škola mate blažina ljubljana konobari kuhari prodavači