KUD Ivan Fonović Zlatela na jubilarnim 50. Vinkovačkim jesenima

KUD Ivan Fonović Zlatela na jubilarnim 50. Vinkovačkim jesenima

19.9.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Kultura

Kulturno umjetničko društvo Ivan Fonović  Zlatela ovog vikenda putuje u Slavoniju, gdje će predstavljati svoj kraj na jubilarnim 50. Vinkovačkim jesenima. Predsjednik kršanskog KUD-a Zoran Karlić iznimno je ponosan: (ton – Zoran Karlić). Zlatela će se predstaviti sa starijom grupom, njih 60ak, a bit će smješteni u selu Retkovci, kod prijatlja s kojima njeguju prijateljstvo već 10 godina. Upitali smo Karlića s čim će se zlatelci predstaviti: (ton – Zoran Karlić 1).

„Pripreme su trajale dugo, više od godinu dana, a sada ćemo pokazati ono najbolje“, kazao je Zoran Karlić. Prisjetio se on prijašnjih nastupa u Vinkovcima; prvi put 2005., a ovo im je šesto gostovanje. Pojasnio nam je Karlić i značaj ove manifestacije: (ton – Zoran Karlić 2).

„Nije moguće, a da te ne preplavi osjećaj zadovoljstva i ponosa kad staneš na pozornicu pred nekoliko tisuća ljudi“, otkrio nam je Karlić, ali i kako je došlo do ovog gostovanja. Naime, na prošlogodišnjoj smotri u Livnu Zlatela je osvojila drugo mjesto, a jedan od članova komisije na Smotri u Livnu bio je glavni organizator Vinkovačkih jeseni, Danijel  Šota, koji ih je odmah po završetku nastupa pozvao na ovogodišnji jubilej.

 

Glavni nastup KUD Ivan Fonović Zlatela ima sutra u 19:00 sati, a sudjelovat će i na svečanom mimohodu zajedno sa stotinama drugih društava.  Vinkovačke jeseni bit prilika da se ponovno sastanemo sa starim prijateljima iz KUD-ova diljem Hrvatske, rekao nam je Zoran Karlić i pozvao sve slušatelje da ih prate i putem malih ekrana.

 

 

zoran karlić kud zlatela kršan kultura folklor