Kruh na Labinštini za sada ne poskupljuje

Kruh na Labinštini za sada ne poskupljuje

20.11.2010. // Glas Istre u pregovorima // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Ako dobavljač Mlinar ne pojeftini brašno, bit ćemo prisiljeni početkom iduće godine povećati cijenu kruha, i to za pet do deset posto, ovisno o vrsti, odnosno za 20-ak do 80 lipa, poručuje Elvino Kršulja, direktor labinskog Jedinstva.

Ova tvrtka, koja se diči "prvim kruhom na Labinštini", tom baznom namirnicom osim svojih opskrbljuje i ostale ovdašnje dućane.  Kršulja napominje da su već trebali krešiti, i to čim je drastično skočila cijena brašna, no privremeno su odustali.

Po neslužbenim informacijama, nije poskupio ni kruh koji proizvodi velika porečka pekara u vlasništvu tvrtke Mlinar.Pekara Ošo, obiteljski obrt iz Buzeta, koji opskrbljuje 40-ak trgovina na sjeveru Istre, od Buzeta do Buja i Novigrada, nije povećala cijenu kruha niti to trenutno ima u planu.

U Rovinju djeluje nekoliko manjih pekara. Na pitanje hoće li poskupiti svoje proizvode vlasnici kažu da trenutno ne razmišljaju o takovom potezu. Cijena štruce bijelog kruha od oko 500 grama kreće se, ovisno o pekari, od 6 do 8 kuna.

 

kruh poskupljenje ervino kršulja