Kršan: Pijan izazvao prometnu nesreću i vrijeđao policajce

Kršan: Pijan izazvao prometnu nesreću i vrijeđao policajce

26.10.2020. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

U subotu, 24. listopada oko 22 sata, 54-godišnjak je pod utjecajem alkohola od 1.58 promila upravljao teretnim automobilom Peugeot Partner, pulske registarske oznake, kolnikom državne ceste D-64 iz smjera Vozilića prema Kršanu. Zbog neprilagođene brzine kretanja, vozač je u blagom zavoju prešao na suprotnu stranu kolnika, sletio s ceste, a potom udario u ogradu i naslagane crijepove.


Muškarac je u nesreći ozlijeđen, a iz vozila su ga izvukli policijski službenik i jedan građanin, koji su mu pomagali do dolaska hitne pomoći. Vozač je pritom vrijeđao policijske službenike, a nakon dolaska djelatnike hitne pomoći, istrgnuo se i pokušao pobjeći s mjesta događaja. U tome su ga spriječili policijski službenici, koji su ga prepratili do pulske bolnice, gdje je utvrđeno kako je 54-godišnjak lakše ozlijeđen.


Radi počinjenja prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama i Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policija će protiv 54-godišnjaka podnijeti optužni prijedlog nadležnom sudu.


kršan vozilići prometna nesreća