Kršan: 2. Festival samoniklog bilja od 29. travnja do 1. svibnja 2011.

Kršan: 2. Festival samoniklog bilja od 29. travnja do 1. svibnja 2011.

7.4.2011. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

U Kršanu, sportsko rekreacijskom centru Pristav, od 29. travnja do 1. svibnja održat će se drugi po redu Festival samoniklog bilja. Festival samoniklog bilja dio je promidžbene aktivnosti projekta „Samoniklo bilje u turističko-ugostiteljskoj ponudi“ a podrazumijeva:

  • privlačenje posjetitelja u destinaciju na izletničke ture, posebno jer se animiraju u predsezoni,

  • valorizacija ugostiteljske ponude na području Općine Kršan u smislu edukacije pripreme autohtonih jela uz upotrebu izvornih prirodnih namirnica - samoniklog bilja (aromatično, začinsko i ljekovito)

  • valorizacija ostalih oblika aktivnosti na temu samoniklog bilja vezanih uz edukaciju i animaciju posjetitelja

  • tržišne niše: domaće i inozemno tržište.

Cilj je da Festival postane zaštitni znak Općine Kršan kao i referentni Festival samoniklog bilja u Hrvatskoj.Sudionici Festivala su ugostitelji, izlagači koji se bave proizvodnjom i prodajom pripravaka od samoniklog bilja u gastronomiji i farmaceutici, predavači iz područja gastronomije, nutricionizma, fitoaromaterapije i botanike te djeca osnovnih škola sa područja općine Kršan. U sklopu Festivala bit će organizirana predavanja, radionice i okrugli stol kako bi se posjetitelje upoznalo s namjenom i načinom upotrebe samoniklih biljaka u gastronomiji i u fitoterapiji te o mogućnostima uzgoja na gospodarstvima u smislu poticanje tzv. „zelenog poduzetništva“, pripremanje „uživo“ gastronomskog stola.

Organizator Festivala je TZ Općine Kršan, a suogranizatori su Općina Kršan, Communico i Ruralis.

 

TZ Kršan

 

 

festival samoniklog bilja samoniklo bilje kršan tz kršan