Toni Cetinski Labin
Terme Laktaši

Krenule su pripreme za uvođenje nastave građanskog odgoja u labinsku O.Š. Matije Vlačića

Krenule su pripreme za uvođenje nastave građanskog odgoja u labinsku O.Š. Matije Vlačića

10.7.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

S početkom iduće školske godine u desetak škola u Istarskoj županiji kreće eksperimentalno provođenje građanskog odgoja i obrazovanja, kao izvannastavna aktivnost za učenike petih i šestih razreda. U Labinu će od jeseni građanski odgoj slušati "petaši" iz OŠ Matije Vlačića, a škola je za izvođenje ove nastave educirala i osposoblia dvoje svojih nastavnika. 


 


Ovoga ponedjeljka 9. srpnja u Labinu je, u prostoru polivalentne dvorane Gradske knjižnice, održan mentorski susret nastavnika građanskog odgoja iz Istre i Rijeke. Profesorice Barbara Fatur iz riječke OŠ Dolac i Orjana Marušić Štimac iz OŠ Nikola Tesla podijelile su svoja iskustva i savjete u provođenju građanskog odgoja i obrazovanja, koje se u nekoliko riječkih osnovnih škola provodilo tijekom ove nastavne godine. Susret je primarno služio prijenosu iskustava iz prakse u svrhu što bolje pripreme istarskih - pa tako i labinskih - nastavnika i nastavnika za provedbu GOO-a u nadolazećoj školskoj godini.


 


Mentorski susret organiziran je u suradnji Centra za mirovne studije, organizacije članice GOOD inicijative, Odjela za odgoj i školstvo Grada Rijeke, Centra za građanske inicijative Poreč, Radne skupine istarske županije, te profesorica Diković i Plavšić.


goo građanski odgoj oš matija vlačić nastavnici