Kreću pripreme za isplatu blagdanskih bonova: Umirovljenici, dostavite Gradu Labinu svoj IBAN

Kreću pripreme za isplatu blagdanskih bonova: Umirovljenici, dostavite Gradu Labinu svoj IBAN

23.10.2020. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Nakon što je, zbog epidemioloških mjera uzrokovanih pandemijom virusa COVID-19, u travnju bila onemogućena podjela uskrsnih bonova za umirovljenike, domaćice i korisnike socijalnog programa, Grad Labin će, kako je bilo i najavljeno, isplate izvršiti uoči božićnih i novogodišnjih blagdana. Ovo znači da će, umjesto uobičajene naknade od 200 kuna, naši socijalno najugroženiji građani dobiti jednokratno 400 kuna, u novčanim isplatama ili bonovima za kupnju namirnica u lokalnim trgovinama.

Novost je da će se, zbog i dalje nepovoljne epidemiološke situacije i njome uzrokovanih mjera socijalne distance i izbjegavanja okupljanja te rada sa strankama, novčana pomoć umirovljenicima isplaćivati na tekuće račune, a građani će Gradu Labinu dostaviti IBAN na jedan od tri načina:

1) Elektroničkim putem, kroz obrazac dostupan na ovom LINKU

2) Preuzimanjem MS Word ili PDF dokumenta, njegovim ispisom te elektroničkim ili ručnim ispunjavanjem i dostavom ili slanjem poštom na adresu Grada Labina, Titov trg 11, 52220 Labin. Dokumenti za preuzimanje nalaze se na kraju ove objave.

3) Osobnim dolaskom na portu gradske uprave Grada Labina (od ponedjeljka do petka između 8 i 15 sati), te ispunjavanjem obrasca uz predočenje osobne iskaznice i kartice tekućeg računa.

Rok za dostavu podataka o IBAN-u je 30. studenoga 2020. godine, a sve dodatne informacije mogu se dobiti na tel. 866-842 ili 866-843, te slanjem upita na e-mail adresu marina.brezac@labin.hr.

Grad Labin, sukladno svojoj Odluci o socijalnoj skrbi, povodom nadolazećih blagdana daruje svoje najpotrebitije sugrađane: osobe u Socijalnom programu, umirovljenike koji primaju do 2.500,00 kuna mjesečne mirovine i domaćice starije od 60 godina.

Građani u socijalnom programu i domaćice ostvaruju pravo na bonove za kupnju namirnica u visini od 400,00 kuna, a umirovljenici koji imaju mirovinu do 2.500,00 kuna ostvaruju pravo na jednokratnu novčanu dotaciju u iznosu od 400,00 kuna, a koja će im biti isplaćena na tekuće račune. Iz ovog prava izuzeti su umirovljenici – korisnici mirovina po međunarodnim ugovorima, te osobe korisnici invalidskih mirovina zbog profesionalne nesposobnosti za rad, a koji su u radnom odnosu.

 

božićni bonovi poklon bonovi podaci grad labin umirovljenici