Kraljici hrvatske estrade 6800 eura iz proračuna Svete Nedelje

Kraljici hrvatske estrade 6800 eura iz proračuna Svete Nedelje

14.10.2011. // iPress // Objavljeno u kategoriji Društvo

SVETA NEDJELJA – Općinska uprava Svete Nedelje odlučila je za proslavu Dana općine angažirati trenutno najskuplju hrvatsku zabavljačicu Jelenu Rozgu. Za feštu „16. otobra“ ovog vikenda potrošit će se 100.000 kuna iz proračuna, od čega pola - 51.000 kuna – ide na račun Rozge za subotnji nastup na fešti.

U vrhu općine ovaj trošak ne smatraju neprimjerenim, nego vrlo opravdanim. – Fešta je tradicija koju nastojimo u posljednje dvije godine revitalizirati i dobrim programom postići da se sama otplaćuje. Možda vremena nisu za ovako visoke troškove, ali ulog u dobro je opravdan i već iduće godine za feštu iz proračuna nećemo platiti ništa, tvrdi Aldo Miletić, zamjenik načelnika, zadužen za organizaciju fešte. Napominje da Općina za sada ispunjava sve zadatke, od socijale i brige za djecu do sportova i stipendiranja svih učenika te nema prepreke da se na općinsku feštu u jedan dan potroši ovoliko novca. Na fešti očekuje 2 do 3 tisuće posjetitelja, a ulaz, pa tako i za koncert ove estradne zvijezde, neće se naplaćivati.

Obilježavanje Dana Općine Sveta Nedelja započinje u subotu u 13 sati, kad se priprema fritaja od tisuću jaja s gljivama i organizira boćarski turnir. U zabavno-glazbenom dijelu programa, pored kraljice hrvatske estrade, čiji je koncert zakazan za 22 sata, nastupaju lokalni izvođači, a cijela svečanost završava sjednicom Općinskog vijeća u nedjelju. (iPress)

sveta nedelja nedešcina jelena rozga 16.otobra aldo miletic fešta