Kovarska kuća „Arsia“ predstavljena turističkim agencijama i vodičima

Kovarska kuća „Arsia“ predstavljena turističkim agencijama i vodičima

29.3.2019. // Raša.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Turistička zajednica Općine Raša jučer je priredila prezentaciju centra za posjetitelje u Raši, odnosno Kovarske kuće „Arsia“, za predstavnike turističkih agencija i vodiče iz Istre te primorsko-goranske regije. Gostima je ovaj svojevrsni rudarski muzej „u malom“ predstavljen s ciljem da ga uvrste u svoje programe obilaska.

Glorija Paliska, načelnica Općine Raša, ujedno predsjednica turističkog vijeća TZ-a, uvodno je istaknula da Raša, kao grad s pričom, u rudarskom naslijeđu ima veliki potencijal za razvijanje cjelogodišnjeg turističkog proizvoda, a kovarska kuća „Arsia“ početna je točka u toj priči. Naglasila je da se oprema suvenirnica  iz koje će posjetitelji moći ponijeti uspomenu na Rašu.

Za Kovarsku kuću „Arsia“ izrađen je promotivni video i letak, a sličnim vidom promocije obuhvaćene su znamenitosti na raškom trgu. Također, novina je program “Kovarski putevi”, koji obuhvaća pješačenje stazama od Raše do Topida, Zartinja i Sv. Bartola. Riječ je o putevima kojima su rudari nekada dolazili na posao u Rašu, a koji su nedavno uređeni uz pomoć lovačkog društva “Balotin”.

Predstavnike agencija i turističke vodiče zabavila je dramska skupina mjesne osnovne škole pod vodstvom mentorice Hasnije Karlović, a u obilazak Raše poveo ih je Mladen Bajramović, predsjednik udruge Istarski ugljenokopi Raša.

kovarska kuća arsia kovarska kuća općina raša raša nasljeđe centar za posjetiteje hasnija karlović ld balotin tz raša prezentacija