Korina Scropetta i Ivan Načinović iz OŠ I. G. Kovačića Čepić pobjednici prve sezone natjecanja u projektu `Boćajmo u školi`

Korina Scropetta i Ivan Načinović iz OŠ I. G. Kovačića Čepić pobjednici prve sezone natjecanja u projektu `Boćajmo u školi`

6.6.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Po dvoje najboljih djevojčica i dječaka s prethodnih pet kvalifikacijskih natjecanja održanih u Pazinu, Višnjanu, Čepiću, Poreču i Buzetu, odnosno ukupno po deset djevojčica i dječaka, okupilo se u srijedu, 4. lipnja 2014. u boćarskoj dvorani u Pazinu na finalu prve sezone natjecanja projekta Boćajmo u školi.

Riječ je o projektu koji je inicirala Zajednica boćarskih klubova Grada Poreča, a realizira ga Zbor trenera Istarskog boćarskog saveza. Cilj projekta je populariziranje boćanja i privlačenja što više mladih da se bave boćanjem, ali i prenošenja te kulturne vrijednosti na mlade naraštaje. 

Tako su i na finalnom natjecanju, pred ispunjenim tribinama boćališta u Pazinu na kojima se okupilo mnoštvo njihovih školskih kolega, roditelja, rodbine, nastavnica i nastavnika, ravnateljica i ravnatelja, svoja znanja u bližanju i gađanju cilja malim boćanjima iskazale djevojčice i dječaci dobnog uzrasta od 1. do 4. razreda osnovnih škola kako bi dobili prve pobjednike za Istarsku županiju. A sudeći prema ostvarenim rezultatima u Čepiću se očito djeca u slobodno vrijeme već i bave boćanjem s obzirom da oba pobjednika, djevojčica i dječak dolaze iz čepičke Osnovne škole Ivan Goran Kovačić, Korina Scropetta i Ivan Načinović.

 

Rezultati finalnog natjecanja:

UČENICE:

1. Korina Scropetta, 12 bodova, OŠ Ivan Goran Kovačić Čepić

2. Rajna Radešić, 11 bodova, OŠ Jože Šurana Višnjan

3. Nikolina Jurman, 10 bodova, OŠ Vladimira Nazora PazinUČENICI:

1. Ivan Načinović, 13 bodova, OŠ Ivana Gorana Kovačića Čepić

2. Rok Grabar, 12 bodova, OŠ Vazmoslav Gržalja Buzet

3. Martin Štihović, 11 bodova, OŠ Poreč

 

Gošće finalnog natjecanja bile su reprezentativke Hrvatske Tea Čančarević i Elona Ćori, te njihova klupska kolegica Carrolina Bajrić iz Škole boćanja Čavle koje su pod vodstvom trenera Deana Klarića i izbornika juniorske i kadetske reprezentacije Hrvatske Čede Vukelića okupljenima u pazinskom boćalištu demonstrirali jednu od boćarski najatraktivnijih disciplina, štafetno izbijanje.

Svojom su nazočnošću finalno natjecanje uveličali i na kraju natjecanja najboljima nagrade podijelili pazinski gradonačelnik Renato Krulčić, predsjednik Saveza sportova Istarske županije Anton Peruško, predsjednik Istarskog boćarskog saveza Valter Krizmanić, izbornik reprezentacije Hrvatske Milan Celija, ravnateljica OŠ Vladimira Nazora Pazin Zdenka Turkalj Čohilj, te predsjednik i tajnik Saveza sportova Grada Pazina Jelisije Jovičić i Armando Lušetić.

Najbolji na finalnom natjecanju, osim s peharima nagrađeni su i s prigodnim nagradama, između ostalog boravkom u tradicionalnom kampu Istarskog boćarskog saveza predstojećeg ljeta u Poreču.

Cijeli je projekt Boćajmo u školi osmislila Tanja Grubiša, dopredsjednica IBS-a, inače prosvjetna djelatnice, ali i aktivna boćarica Labina, aktualna viceprvakinja Hrvatske u disciplini pojedinačno klasično, te ga u praksi realizirala zajedno sa Valterom Ivančićem, našim nekadašnjim proslavljenim reprezentativcem i dvostrukim svjetskim prvakom, danas predsjednikom Zbora trenera IBS-a.

 

 

PR

 

 

boćanje boćajmo u školi projekt ivan načinović korina scropetta