Koordinacija gradonačelnika Labina i načelnika labinskih općina

Koordinacija gradonačelnika Labina i načelnika labinskih općina

16.4.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjem održanom sastanku koordinacije gradonačelnika Grada Labina Tulia Demetlika s načelnicima općina Sv.Nedelja, Raša, Pićan i Kršan prisustvovao je Robi Zgrablić, ravnatelj Županijske uprave za ceste .

Čelnici općina iznijeli su kritične dionice cesta u svojim općinama, te dogovorili  obilazak cesta na području Labinšćine zajedno sa predstavnicima ŽUC-a kako bi se odredili prioriteti za izgradnju, sanaciju i rekonstrukciju. Naglašena je i potreba za zamjenom neadekvatne, dotrajale ili uništene signalizacije kako bi se  osiguralo bolje snalaženje u prometu kao i sama regulacija prometa na cestama.

Na  koordinaciji je podržana inicijativa Saveza sportova Grada Labina  za organizacijom Olimpijade osnovnih škola Labinštine koja će se održati u svibnju 2009. godine.

Na Olimpijadi i će sudjelovati učenici svih osnovnih škola koje provode osmogodišnje školovanje sa područja Labinšćine.

Učenici će se natjecati u malom nogometu, rukometu, košarci, odbojci, stolnom tenisu, atletici i mnogim drugim disciplinama.

Dogovoreno je i pokroviteljstvo svih labinskih općina i Grada Labina u proslavi Međunarodnog praznika rada, 1. svibnja na Dubrovi. Ova manifestacija je zamišljena kao cjelodnevno druženje na lokaciji parka Dubrova. Manifestacija uključuje razne sportske aktivnosti i kulturno zabavni program.

Savez Sportova Labin koordinacija gradonačelnmik demetlika odluke proslava prvi maj praznik rada