Koordinacija gradonačelnika Grada Labina i načelnika općina Labinšćine

Koordinacija gradonačelnika Grada Labina i načelnika općina Labinšćine

3.3.2009. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Na posljednjoj održanoj koordinacij gradonačelnika Grada Labina Tulia Demetlika i načelnika općina Sv.Nedelja, Raša i Kršan raspravljano je o donošenju "Plana gospodarenja otpadom" za područje Labinštine. Sastanku je prisustvovao direktor Komunalnog poduzeća 1.Maj Labin d.o.o. Alen Golja i Igor Meixner, predstavnik tvrtke DLS d.o.o. iz Rijeke koji je prezentirao "Plan gospodarenja otpadom za jedinice lokalne samouprave".

Svrha ovog dokumenta "Plana gospodarenja otpadom" je izraditi osnovu za plansko i sistematično rješavanje pitanja vezanih uz otpad određenog područja, pružanje jasnog uvida u postojeću situaciju na razini gospodarenja otpadom, razlaganje i pružanje analize dobrih i loših praksi, te predlaganje rješenja koja trajno rješavaju problem otpada na određenom području.

Plan gospodarenja otpadom u Republici Hrvatskoj osnovni je dokument o gospodarenju otpadom u RH donesen za razdoblje 2007. – 2015. godine. Okvir za pripremu ovog plana su Strategija gospodarenja otpadom Republike Hrvatske (NN 130/05), postojeći zakonski propisi i smjernice Europske Unije.

Službeni rok za donošenje "Plana gospodarenja otpadom" je 6 mjeseci od dana usvajanja "Plana gospodarenja otpadom Istarske županije". Plan gospodarenja otpadom u Jedinicama lokalne samouprave mora se uskladiti sa županijskim planom i s programom zaštite okoliša županije.

Gradonačelnik Grada Labina Tulio Demetlika i načelnici općina složili su se da je potrebno donijeti Plan gospodarenja otpadom

koordinacija demetlike načelnik igor meixner alen golja sveta nedjelja