Konzumirajmo glazbu u KuC Lamparna – riječka skupina Sinteza pravo osvježenje

Konzumirajmo glazbu u KuC Lamparna – riječka skupina Sinteza pravo osvježenje

6.2.2010. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Kao što je i obećano od voditelja Cluba 21, nakon ponovne restauracije Kulturno umjetničkog centra Lamparna od početka 2010. godine na repertoaru bogatog kulturnog programa naći će se mnoga poznata imena kao i događaji koji uvelike obogaćuju kulturno - zabavnu ponudu Labinštine.

 

Večer zakazana pod radnim naslovom „Konzumirajmo glazbu" bila je spoj vrlo dobrog odabira bendova. Soul Display, mlade su domaće snage u sastavu braće Amela i Sanela Isanovića, Marka, Ernesta, te Dina Pitoskog kojeg je ljubav iz Rijeke donijela u Labin (točnije u Pićan), a u ovom grunge, ekperimentalnom rock sastavu zauzima mjesto vokala i izvođača na keybordu.

Sinteza iz Rijeke pravo je osvježenje, neobičnog izričaja ali i vrhunskog spoja klasike i rocka.

Sintezu su osnovali Hrvoje Puškarić i Sandi Bratonja  (URBAN&4) 2005 godine. Hrvojeve klasične skladbe nastale na klaviru poslužile su kao plodno tkivo za nastanak zanimljivog koncepta - sinteze klasične i moderne glazbe. Hrvoje počinje svirati klavir sa 16 godina, a nakon stjecanja akademskog obrazovanja, od 2008 godine profesor je klavira u Osnovnoj školi Matka Brajše Rašana u  Labinu. Osim spomenutih, u sastavu se nalazili i bubnjar Goran Pejić i nova članica koja je zamijenila Maju Veljak na violini.

 

Oko 1 ujutro na stage su stupili uvijek  žestoki Riječani One Peace Puzzle. Skupina započinje s radom u Rijeci, 2001. godine, nakon raspada benda Agartha, čiji je član bio i Dino Pitoski, sadašnji član benda Soul Display. Heavy metalci  sa Srdoča (prigradsko naselje Rijeke) sa prvim su tonovima „nabrijanog rulji" poručili „ne jeb** bez kur**". One Piece Puzzle je unatoč nekonvencionalnom glazbenom izričaju komercijalan bend, te je nakon solidnog odrađenog nastupa napustio stage bez odrađenog bisa iako je energičan auditorij to žarko tražio.

 

Iako se radilo o vrlo kvalitetnom odabiru glazbenih izričaja, Lamparna je bila solidno popunjena tek pred kraj nastupa posljednjeg benda. Izgleda da prave izlaske doživljavaju jedino Riječani koji su došli bodriti svoje prijatelje, dok su ostale u izlasku spriječile loše vremenske prilike, ali i kasno izlaženje iz toplih domova. Kako bilo, svi oni koji nisu bili, propustili su vrlo dobar koncert čiji je glavni adut bila vrlo dobra kvaliteta izvedbe.

 

Idući koncert najavljen u KuC Lamparni je koncert splitskog Hip hop-reggae-funky-rock crossover banda St!llness koji je sa svojom energijom i kritikama društva jednom već osvojio labinsku publiku u kolovozu 2008. godine kod Špine u sklopu manisfestacije Labin Art Republike.

 

Foto: One Peace Puzzle (mobile upload)

 

 

 

 

konzumiraj glazbu kuc lamparna lamparna soul display club 21 sinteza sanel isanović stillness koncert zabava glazba