Prvi maj M - Prvi maj

Kontuš i Franković posjetili dječji vrtić u Potpićnu

5.10.2007. // Novi foji // Objavljeno u kategoriji Društvo

U povodu obilježavanja Dječjeg tjedna, područni odjel dječjeg vrtića «Pjerina Verbanac" u Potpićnu posjetili su predstavnici općina Kršan i Pićan i mališanima poklonili slatkiše i igračke. U ime Poglavarstva Općine Kršan djecu su posjetili načelnik općine Josip Kontuš u pratnji dipl. pravnika Romana Carića, stručnog suradnika u Općini Kršan i administrativne referentice Sandre Jurasić. Veliki paket sa slatkišima i igračkama vrtićkoj djeci u Potpićnu osobno je uručio i načelnik Općine Pićan Ivan Franković. Djeca iz vrtićke grupe svojim su gostima otpjevali nekoliko pjesama, te zajedno sa svojim tetama Irenom Bašić, Brankom Franković i Danijelom Frankola pokazali i plesno umijeće.
Pored djece iz vrtićkog uzrasta, u sklopu područnog odjela dječjeg vrtića Potpićan, pod budnim okom teta Ivane Franković i Lori Demarin, boravi i grupa jasličke djece, koji su sa starijom djecom također obilježili Dječji tjedan. Inače, područni odjel dječjeg vrtića «Pjerina Verbanac» u Potpićnu je 5. listopada proslavio točno dvadeset godina od osnivanja, saznali smo od ravnateljice Irene Smoković, koja je tim povodom pozdravila kuharicu Mladenku Žvanja, koja u ovom vrtiću radi od njegova osnutka.
«Općina Kršan je napravila idejno rješenje proširenja dječjeg vrtića u Potpićnu, koje će biti veće 45 četvornih metara. Već smo raspisali i natječaj za izvođača radova, što znači da bi početkom studenog mogli započeti s rekonstrukcijom i adaptacijom», rekao nam je načelnik Općine Kršan Josip Kontuš.