Konstituirano je vijeće Općine Kršan, predsjednik Zdravko Vidak (HDZ)

Konstituirano je vijeće Općine Kršan, predsjednik Zdravko Vidak (HDZ)

3.7.2009. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Politika

Dana 02.07.2009. u 19 sati održan je nastavak konstituirajuće sjednice Općinskog vijeća Općine Kršan, na kojoj je većinom od 8 glasova za predsjednika Općinskog vijeća izabran Zdravko Vidak (HDZ), a zamjenici su mu Klaudio Lazarić (HSLS) i Silvano Uravić (SDP).

Ovo je bio samo nastavak sjednice zakazane prije 15-ak dana budući da komisija za imenovanje na prošloj sjednici u sastavu Bruno Donadić (nezavisna lista Valdija Runka), Zdravko Vidak (HDZ-HSS) i Nevija Tireli (IDS) nije podnijela nikakav prijedlog za imenovanje predsjednika kršanskog vijeća. Niti ova sjednica kao ni ona prethodna nije prošla bez komentara Borisa Rogića nositelja liste IDS-a koji su se odnosili na principijelnost u imenovanju vezano za broj osvojenih vijećničkih mandata u kršanskom vijeću kao i delikatnu situaciju u kojoj je njihov koalicijski partner sa županijske razine SDP podržao HDZ-ovog kandidata za predsjednika Općinskog vijeća. 

Na prozivanja od strane IDS-ovog čelništva odgovorio je jedino Silvano Uravić (SDP), pravdajući se činjenicom kako osobno ne podržava HDZ, već Zdravka Vidaka kao osobu. Za njega su ljudi u prvom planu, a politička pripadnost sporedna. Ostatak ekipe (oporba) o prijedlozima imenovanja glasala je šaroliko.

Kroz glasanje su na vidjelo izašle osobne razmirice vijećnika, brižno čuvane zadnjih 15-ak godina od kada postoji općina Kršan, a ujedno i od kad politički djeluje većina danas imenovanih političkih moćnika. Sjednica je završila čestitkom načelnika uz opetovani poziv na suradnju, a sve za dobrobit pučanstva naše općine. 

Akcija mladih 02.07.2009.

 

Foto: Glas Istre

vijeće izbori2009 općina kršan kršan akcija mladih klaudijo lazarić zdravko vidak