Konstituiranje Savjeta mladih Grada Labina nije uspjelo, slijedi novi pokušaj

Konstituiranje Savjeta mladih Grada Labina nije uspjelo, slijedi novi pokušaj

10.7.2012. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sinoćnja konstituirajuća sjednica Savjeta mladih Grada Labina bila je neuspješna. Naime osam prisutnih članova Savjeta, od devet koliko ih Savjet ima, nije uspjelo izabrati predsjednika. Oba kandidata Jelena Batelić i Piero Jenkel dobili su, na javnom glasanju po četiri glasa, pa kako predsjednik nije izabran, predsjednik labinskog Gradskog vijeća Valter Poropat, koji je predsjedavao konstituirajućom sjednicom, prekinuo je sjednicu i najavio njezino novo sazivanje.

Doduše neki od članova Savjeta predložili su 15 minutnu pauzu, ali prilikom glasanja o tom prijedlogu rezultat je ponovno bio četiri naprema četiri, pa Poropatu nije ništa drugo preostalo nego sjednicu prekinuti. Inače na konstituirajućoj sjednici svoj je program iznijela kandidatkinja za predsjednicu Jelena Batelić, dok njezin protukandidat Piero Jenkel sjednici nije niti nazočio, pa članovi Savjeta mladih nisu niti mogli čuti kakav on program nudi. Jelena Batelić je pak u svom predstavljanju govorila o svom radu u udrugama mladih, i prošlom sazivu Savjeta mladih, a na kraju je istaknula: (ton – Jelena Batelić). To joj međutim nije pomoglo da dobije većinu glasova prisutnih pa je nastala pat pozicija. Jelenu Batelić koja je i bila potpredsjednica prošlog saziva Savjeta mladih Grada Labina, u novi Savjet predložila je Udruga za mlade Alfa Albona koje je ona potpredsjednica, dok je Piera Jenkela u Savjet mladih predložio Labin – Zdravi grad.

Piero Jenkel bio je predložen i za potpredsjednika Savjeta mladih, kao i Paolo Brezac kojeg je u Savjet također istaknuo Labin – Zdravi grad. O potpredsjedničkim mjestima se međutim nije ni glasalo, jer je to trebao predložiti novi predsjednik Savjeta mladih, koji bi nakon izbora preuzeo vođenje sjednice. Podsjetimo da su članovi novog Savjeta mladih tajnim glasanjem u čak tri kruga, izabrani na posljednjoj sjednici labinskog Gradskog vijeća održanoj krajem lipnja.

 

jelena batelić pjero jenkel savjet mladih grada labina mladi