Koncertom The Night Express Banda večeras počinje regata „Labinska republika“

Koncertom The Night Express Banda večeras počinje regata „Labinska republika“

15.5.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Sport

Od danas do nedjelje u Rapcu  se u organizaciji Jedriličarskog kluba „Kvarner“ održava jubilarna 10.regata krstaša Labinska republika. Festival sporta i zabave, kako se zapravo regata može nazvati, počinje večeras dočekom natjecatelja i zabavnim programom, koncertom u šatoru na rivi The Night Express Banda. U subotu  program počinje već u jutarnjim satima, kada će se uz regatu održati i Rabački dan sporta, na kojem će se predstaviti jedriličari, tenisači, nogometaši i ronioci, a ove godine i mali rukometaši Rukometnog kluba Mladi rudar.

Bit će organizirana i likovna radionica, ali po prvi put i Expo zona, odnosno sajam sportske i nautičke opreme. Start prvog, od četiri plova regate, je u 11 sati, a prijave jedriličara primaju se praktički do samog početka regate, veli predsjednik Jedriličarskog kluba „Kvarner“, organizatora regate, Đuliano Kos koji o tome odakle dolaze natjecatelji kaže: (ton – Đuliano Kos).  

No, to neće biti i sve od sporta, jer se ove godine u program uključio i Sportsko rekreativni klub „Alba“ s tri različite utrke. U subotu će se tako održati biciklistička utrka Valamar Terra Magica. Start utrke je na rivi u 10.30 sati, a vozit će se 30, 50 i 70 kilometara. Utrci će se pridružiti i Valamorov sportski ambasador, svjetski rekorder u ronjenju na dah Samo Jeranko, koji je ovog vikenda u autokampu Marina u Svetoj Marini održavati radionice za ronioce.

U nedjelju „Alba“ organizira biciklističko-orijentacijsku utrku dužine 40 kilometara, kao i trail utrku dužine 15 kilometara. U subotu navečer u šatoru na rivi koncert će održati  Perpetum Mobile Band.

U nedjelju program na rivi počinje nastupom Gradskog orkestra, nastavljaju se i rabački dani sporta, a u popodnevnim satima, nakon završetka četvrtog plova proglasit će se pobjednici ovogodišnje jubilarne 10. Regate krstaša „Labinska republika“.

Od večeras i cijeli sutrašnji dan rabačka će riva biti zatvorena za sav promet.  Pokrovitelji regate su Grad Labin, Turistička zajednica Grada Labina  i Lučka Uprava Rabac.

 

 

regata labinske republike regata jk kvarner the night express