Koncertom Battifiace i Karin Kuljanić te paljenjem blagdanske rasvjete POČEO BOŽIĆ U LABINU

Koncertom Battifiace i Karin Kuljanić te paljenjem blagdanske rasvjete POČEO BOŽIĆ U LABINU

21.12.2018. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Zabava

Duh Božića obavio je Labin. U četvrtak je započelo treće po redu događanje „Božić u Labinu 2018“. Možda posljednja ovogodišnja kiša nije zaobišla ni Labin pa je dječja predstava Teatra Naranča „Djed mraz ide u penziju“ odigrana u do posljednjeg mjesta ispunjenoj velikoj dvorani SC „Franko Mileta“ te je izmamila oduševljenje labinskih mališana.

Poslijepodne je zaživjelo i „adventsko selo“ u ulici Zelenice. Na štandovima su se kupovali prigodni blagdanski artikli, kušala gastro ponuda i pili čajevi i kuhano vino, a ponovno je uspješna bila i humanitarna lutrija u organizaciji LAG-a Istočna Istra i TZ grada Labina, u sklopu velike humanitarne akcije za pomoć Mariji Kuzmančev Bembić, pokrenute od strane udruge žena „Mendula“.

Večernji program započeo je paljenjem atraktivne svečane blagdanske dekoracije, posebno nabavljene za ovogodišnji „Božić u Labinu“, uz pomoć donacije tvrtke HEP d.d., a samo nekoliko trenutaka nakon toga započeo je sjajan dvosatni koncert legendi istarske i kvarnerske zabavne glazbe – Maria Lipovšeka Battifiace i Karin Kuljanić. Obasjane Zelenice, romantično adventsko selo, svjetleći snjegovići i kočija Djeda Mraza, ugodna atmosfera i mirisi klinčića i cimeta obojali su centar Labina u adventsko ruho, kakvo mu u predblagdansko vrijeme i pristaje. (B. BIOČIĆ)     

božić u labinu zabava blagdani prljavo kazalište koncert nikola z kukurini humanitarna akcija