Komemoracijom za žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje odano poštovanje i sačuvano sjećanje

Komemoracijom za žrtve Domovinskog rata, Vukovara i Škabrnje odano poštovanje i sačuvano sjećanje

17.11.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Društvo

Povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje koje se obilježava 18. studenoga, danas se na spomen obilježju u Parku hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Labinu prigodnim komemorativnim programom odala počast svim poginulim, ranjenim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima. Tom su prigodom delegacije Grada Labina i općina Labinštine, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruženja antifašističkih boraca, udruge Josip Broz Tito, Župnog ureda Labin, Policijske postaje Labin, Javne vatrogasne postrojbe Labin i vijećnika Gradskog vijeća Grada Labina položili vijence i zapalili svijeće, a minutom šutnje odana je vječna zahvala svima onima koji su omogućili da danas živimo u miru, suživotu, toleranciji i međusobnom poštivanju.

„Danas, na ovom mjestu, kada obilježavamo Dan sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dan sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje moramo govoriti o svim žrtvama kroz povijest i to zato da nam budu svojevrsni alarm za budućnost. Svaka je žrtva u ratu nevina žrtva, svatko je od njih utkao sebe u stvaranje naše zajednice. Ratovi nam ne trebaju, ne trebaju nam ni danas i zato se moramo konstantno podsjećati na sve žrtve i ponavljati priču o njima da možemo koračati dalje, da možemo duhovno raditi na zajednici“, istaknuo je Valter Glavičić, labinski gradonačelnik.

Umirovljeni pukovnik Hrvatske vojske i zapovjednik 119. brigade HV-a Mauro Ukušić podsjetio je na sve poginule, nestale i ranjene naše sugrađane te naglasio potrebu podsjećanja na sve ono što se dogodilo, a kako bi spomen nastavio živjeti i kod mlađih generacija.

Komemoraciju je uveličao maestro Franko Ružić prigodnim skladbama, a labinski župnik Mirko Vukšić je nakon molitve sve pozvao na Svetu misu koja će se služiti sutra, u četvrtak 18.11.2021. u 18,00 sati u Podlabinu.

Upravo ovi dani u nama izazivaju tiha sjećanja i suze, ali i ponos i zahvalnost pa pristupimo žrtvi Vukovara suzdržano i nježno, s poštovanjem i divljenjem.

komemoracija pad vukovara vukovar dan sjećanja