Knapić poziva Ivana Perka, vlasnika rezervata Liburna, na suradnju (Audio)

Knapić poziva Ivana Perka, vlasnika rezervata Liburna, na suradnju (Audio)

16.5.2008. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jutros je načelnik Općine Raša Josip Pino Knapić sazvao konferenciju za tisak vezano uz nastalu situaciju u rezervatu Liburna koji je u vlasništvu Ivana Perka. Knapić poručuje da je neosnovano prozvan od strane Perka te da je samo tražio zakonom propisane dokumente koji opravdavaju poslovanje rezervata Liburna.

Također je kaže da se Perko cijelo vrijeme neopravdano poziva na visoko pozicionirane ljude (Prilog Pino Knapić). U ime Poglavarstva Općine Raša Knapić je poručio da se u protekle 4 godine Perko nikada nije očitovao Poglavarstvu te da oni nikada u financijskom izviješću nisu predvidjeli financijska sredstva za rezervat.

 

Knapić smatra da je do problema došlo zbog nedostatka kvalitetne komunikacije te da je u javnosti stvorena kriva slika o cijelom slučaju. U Općini Raša mišljenja su da rezervat treba zadržati, ali najprije trebaju biti zadovoljeni svi uvjeti za normalan život magaraca što trenutno nije slučaj jer rezervat nema izvor pitke vode kao ni izvor električne energije. Sukladno tome Knapić napominje da objekt koji prihvaća veći broj ljudi treba imati  reguliran i sanitarni čvor. (Prilog Knapić-Voda)

Rezervat Liburna Liburna legalizacija Općina Raša rezervat Perko Ivan Perko djeca igra magarci istarski magarci konji Josip Knapić presica