Kluba Srba u Labinu jučer je svečano obilježio Petrovdan

Kluba Srba u Labinu jučer je svečano obilježio Petrovdan

13.7.2022. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Kultura

U prostorijama Vijeća srpske nacionalne manjine i Kluba Srba u Labinu jučer je svečano obilježen Petrovdan.

Uz članove Zajednice svečanosti su prisustvovali labinski gradonačelnik Valter Glavičić,  paroh perojsko pulski Goran Petković koji je obavio posvećivanje slavskog kolača te Goran Petrović, generalni konzul Srbije u Rijeci.

Predsjednica Vijeća srpske nacionalne manjine Grada Labina Cvija Davidović u svom se obraćanju prisutnima zahvalila gradonačelniku Valteru Glavičiću jer je upravo u njegovom mandatu srpskoj zajednici dodijeljen primjeren prostor na korištenje kao i na svemu što gradska uprava čini na uvažanju različitih kultura. Uputila je i velike zahvale poduzetniku Milenku Maliću, vlasniku tvrtke Maling d.o.o. koji je bio velika pomoć prilikom adaptacije samog prostora.

Gradonačelnik Glavičić pozdravljajući sve prisutne i čestitajući slavu Petrovdana istaknuo je važnost zajednice i bogatstvo koje Labin ima uz mnoštvo kultura koje su postale sastavni dio naših života.

"Zajednica je ono što je bitno, zbog globalizacije sve postaje isto, ali da bez obzira na nacionalne i druge razlike, svi ovdje skupa živimo, i zajedno možemo više nego odvojeno. Ovdje nisam zato jer „moram“ već zbog toga što se osjećam dobrodošlo i što ovo naše zajedništvo znači mnogo više od formalnih posjeta i sastanaka.“ – zaključio je Valter Glavičić, gradonačelnik Grada Labina.

petrovdan cvija davidović manjine srbi