KLUB RAVE @ KuC Lamparna & Design Caffe, Labin 10.09.2016.

KLUB RAVE @ KuC Lamparna & Design Caffe, Labin 10.09.2016.

6.9.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

KLUB RAVE ime je eventa koji će se 10. rujna održati u Klubu mladih i Design Caffe-u povodom otvaranja još jedne sezone Kluba mladih. Klub mladih ponovno otvara svoja vrata, a do kraja rujna održavati će se DJ Radionica dok će Dnevni boravak s radom krenuti 2. listopada nakon završetka Bijenala industrijske umjetnosti. Za ovu priliku udruga Labin Art Express XXI zajedno sa partnerima na projektu Klub mladih "Klub 21": Udruga Poluga (Karlovac), Udruga Metamedij (Pula) te Regionalni info centar za mlade Rijeka (Rijeka) predstaviti će neke svoje programe koje provode npr. DJ Radionica, VJ Radionica,... Kao uvod u “KLUB RAVE” party u Klub mladih ''''Club 21'''' KuC-a "Lamparna" održati će se predavanje “LED Festival - primjer dobro organiziranog festivala u Karlovcu” s početkom u 20 sati te tribina “Underground scena - prednosti i nedostaci” s početkom u 21 sat. Drugi dio programa održati će se u Design Caffe-u od 22 sata do 5 sati ujutro, a nastupiti će dji- sa karlovačke scene.

 

KLUB RAVE @ Design Caffe

 

Line up:

Toni C & Robert P, Dots, Dujo, Omen, Vedran Božić

 

//Dots//

[Beat Svega, Karlovac]

Jedan od osnivača LED audio-vizualnog programa iz Karlovca pod kojim organizira događanja i nastupa proteklih devet godina. Pokreće i vodi LED Fest koji je od 2008. godine ugostio preko pedeset domaćih i stranih audio-vizualnih izvođača popularne i rubne elektroničke glazbe i to na mnogim neiskorištenim, napuštenim i razrušenim lokacijama po Karlovcu. Tokom godina pušta idm, electro, uk techno i bass setove, a posljednjih godina upravo se s underground technom najbolje može izraziti i prenijeti svoj glazbeni ukus. U 2016. izdvaja nastupe na Interval programu u Das Hausu, hibridni Beat Svega nastup na Workoutu u Sirupu i gostovanje na Deconstruct Festivalu u Mariboru.

 

//Dujo//

Vinil fanatik i prije svega zaljubljenik u glazbu. Rodom iz Duge Rese kraj Karlovca, svoj put kao DJ započinje 2012. godine kroz b2b projekt Reversed Sentence. Nakon nekoliko dobro odsviranih partya u suradnji s LED kolektivom iz Karlovca, u prve dvije godine pokazuje strast prema DJingu. Taj niz otvara mu vrata da se predstavi i zagrebačkoj publici gostujući na Zero Show radio emisiji krajem 2014. godine. Nedugo zatim, pruža mu se prilika prvi put zasvirati u poznatom zagrebačkom klubu Sirup, gdje malo koga ostavlja ravnodušnim, nakon čega su uslijedile mnoge svirke i u ostalim zagrebačkim klubovima kao što su: Depo, Das Haus, Gjuro2, Taboo i Funk. Kroz Reversed Sentence projekt pokreće dva programa na zagrebačkoj sceni: Micro - koji se bazira na rumunjskom houseu te Workout - koji predstavlja hipnotičku i mračniju stranu techno glazbe. Glazbena kolekcija veoma mu je široka, tako se u njegovoj torbi mogu pronaći raznoliki žanrovi - od housea, tech housea, deep housea pa sve do tvrdih zvukova techna i dub techna jer, kako kaže, žanrovski se ne voli ograničavati jer svaka traka je alat koji će nekoga rasplesati. Obožava vrtiti ploče na neobičnim lokacijama s toga ukoliko imate neki krov ili slično za ponuditi slobodno mu se javite.

 

//Omen//

Rasplesani Omen od djetinjstva vrijedno skuplja ploče, a dj-ingom se bavi unazad nekoliko godina. U Duga Resi pokreće eklektični dance program Disco Resa koji njeguje različite muzičke žanrove, počevši od ''''80s, electra, disca, pa sve do suvremenog house, deep-tech i techno zvuka. Obzirom je često imao priliku službeno putovati u razne europske metropole, spojio je ugodno s korisnim te se usmjerio na pronalazak opskurnih second-hand vinil shopova. Kao dugogodišnji supporter scene, gostovao je na raznoraznim lokalnim eventima kao što su LEDfest, Inverzija ili Techno Ausgang, a tijekom ljetnih mjeseci vjerojatno ste ga već imali priliku čuti na nekoj od open-air zabava na Mrežnici. U svojim vinil setovima redovito kombinira stara i nova izdanja - za svaku generaciju ponešto!

 

//Vedran Božić//

Vedran Božić jedan je od nositelja elektronske scene grada  Karlovca, u kojem živi i djeluje posljednja tri desetljeća. Strast za elektronskom glazbom počinje u najturbulentnijim mladenačkim danima kada je, vidjevši pozitivnu vibru plesnih podija koje je obilazio, i sam htio postati tvorac nečega sličnog. Svoje prve "gaže" odrađuje na privatnim tulumima, nakon kojih se javlja želja i motivacija da te ''''gaže'''' prerastu u nešto veće. Iz tog razloga, kao i u svrhu očuvanja i promocije elektronskog zvuka na lokalnoj razini, sa svojim vrlo dobrim prijateljem Domagojem 2007. godine osniva projekt Lokalna Elektronička Defenziva [LED]. Tada također pokreću sada već poznati te od publike dobro prihvaćeni LED Festival, koji već devet godina zaredom ugošćuje najbolja imena hrvatske elektronske scene, ali i šire. Danas vodi program pod nazivom pLEDsnjak, koncept stvoren u svrhu promocije dobrog zvuka i zabave, motor koji pokreće tijelo na ples. Dosadašnje svirke diljem Hrvatske, kao i inozemno gostovanje na jednom od berlinskih festivala unazad par godina izgradili su ga kao mladog umjetnika na hrvatskoj elektronskoj sceni. DJ- booth pritom je dijelio s imenima kao što su Nathan Coles, Pure Science, Dave Mothersole, SLG, Petar Dundov... Njegov stil glazbe mogli bi opisati kao vrlo plesni tech-house s elementima techna i deep house-a. Kroz svoje setove redovito predstavlja i najnovija izdanja s prominentnih label-a poput Innervisions, Kompakt, Running Back i dr., što mu glazbeni miks čine još većom poslasticom za sve poznavatelje underground elektronskih žanrova, kao i za sve ostale plesače koji s osmijehom napuštaju plesne podije.

 

Projekt Kluba mladih “Club 21″ sufinancira Ministarstvo socijalne politike i mladih

 

Info:

www.facebook.com/Klub mladih Club 21 KuC-a Lamparna

www.facebook.com/Design Caffe Official Fan Page

Club 21 udruge Poluga KLUB RAVE Labin centar Design Caffe Klub mladih Klub 21 Karlovac Rijeka Zelenice party predavanje tribina Pula Labin Metamedij