Kličić: Ovo suđenje je sprdačina

Kličić: Ovo suđenje je sprdačina

3.4.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

LABIN -Jučer je na Prekršajnom sudu u Labinu završeno suđenje Muhamedu Kličiću, optuženom za uznemiravanje javnosti jer je od udruga za zaštitu životinja prošle godine u siječnju tražio životinje čije bi meso za izradu ćevapčića izvozio u BiH. Presuda će biti donesena najkasnije za dva tjedna.

Jučer je saslušana njegova susjeda Milka Grozdanić iz Vineža kod Labina jer su pozivi udrugama upućeni s njezinog mobitela. Sutkinji Loreni Frančuli Marinović izjavila je da optuženog poznaje kao prijatelja svoje mame te da se ne sjeća tko je zvao s njenog telefona kojeg je možda negdje ostavila. Sutkinja je pokazala mobitel koji je svjedokinja prepoznala kao svoj.


- Za mene su to gluposti, ne znam tko bi to mogao napraviti. Nisam sigurna da je Kličić mogao doći do mog telefona, a možda sam ga negdje na stolu ostavila pa ga je netko iskoristio za pozive. Ostala sam začuđena kad su me nazvali iz udruge i rekli da ih je netko zvao s mog broja i pitali, što ja radim sa životinjama. Za slučaj o kupovini pasa i mačaka za preradu u ćevape sam kasnije doznala preko medija i obavijestila majku, koja je telefon predala na policiju, rekla je Milka Grozdanić.


Kličić nije imao pitanja za svjedokinju već je na kraju rasprave izjavio da je početkom devedesetih godina bio meta neviđene hajke te optuživan kao terorista te da su tada toliko dignuli prašinu da bi zataškali druge stvari.
- Ovo je jedna velika sprdačina, nikad nisam od pasa i mačaka ništa radio. Mačku imam i doma, kazao je Kličić.


U prethodnim raspravama svjedočili su predstavnici udruga za zaštitu životinja iz Pule, Rijeke i Lovrana, ali niti jedan svjedok Muhameda Kličića nije prepoznao.

Kličić suđenje Prekršajni sud Labin ćevapi životinje Lorena Frančula Marinović Milka Grozdanić svjedoci prekršaj