Klavirska matineja u Malom kazalištu

Klavirska matineja u Malom kazalištu

29.3.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Glazba

U organizaciji Grada Labina, jučer na Cvjetnu nedjelju od 12,00 do 14,00 sati iz labinskoga Malog kazališta čuli su se zvuci klavira s izvedbama Bachovih preludija i fuga, Beethovenovih, Mozartovih i Haydnovih sonata te različitih skladbi Schuberta, Debussyja, Rahmanjinova, Hačaturjana, Kunca, i dr.

Bilo je to koncertno prosviravanje klavirskog programa bivših učenica klavira Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, a koje su danas studentice Muzičke akademije u Puli i Akademije umjetnosti u Osijeku: Nicole Vidak, Natali Horvat, Romina Peti, Tena Bevčar i Nicole Dmitrović.

Slučajni prolaznici, koji bi zastali na otvorenim vratima Teatrina uživali su u izvedbama ovih mladih glazbenica, a svaka izvedena skladba bila je popraćena radosnim pljeskom.

Nakon dugotrajne online nastave i nemogućnosti sviranja pred publikom, bilo je pravo osvježenje slušati ih uživo, a i za njih je ovo prosviravanje klavirskog programa predstavljalo vrijedno iskustvo. Želimo ovim mladim glazbenicama puno uspjeha u daljnjem školovanju, kao i koncerte pred publikom, što prije, na kojima će moći pokazati svoje glazbeno umijeće.

Fotografije: Anja Juričić
uš matko brajša rašana klavir klavirska matineja koncert