Klaudijo Lazarić kandidat za načelnika Općine Kršan (Audio)

Klaudijo Lazarić kandidat za načelnika Općine Kršan (Audio)

13.1.2009. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Klaudijo Lazarić na konferenciji za novinare najavio je kandidaturu za načelnika Općine Kršan. Iako mnogi misle da je predugo u politici te da bi trebao mjesto pustiti mlađima Lazarić smatra da mlađi naraštaji nisu zainteresirani za konkretni politički aranžman. (Prilog Klaudio Lazarić).

Lazarić predviđa da će zasigurno biti drugi krug gdje će se i on naći. Na istoj konferenciji istaknuo je kako je sramotno da Općina Kršan ima poštanski ured koji posluje svega dva sata dnevno. Ističe da je općina oduvijek imala poštu te je čak na razglednici imala sliku poštanskog ureda i poštanske kočije.

Osvrnuo se i na prošlu sjednicu Općinskog vijeća koja je trajala čak 6 sati. Pismenim putem zatražio je audio zapis iste, ali mu nije dostavljen. U obrazloženju koje je potpisao predsjednik Općinskog vijeća, Nikola Vuksan stoji da se «tonska snimka sjednice čuva u Jedinstvenom upravnom odjelu te predstavlja sastavni dio zapisnika čijim bi se umnožavanjem moglo naštetiti ugledu Vijeća».

 

Barkun:

Najaktivniji kršanski oporbeni vijećnik Klaudio Lazarić na današnjoj je konferenciji za novinare objavio da će se na skorim lokalnim izborima kandidirati za načelnika i da ga neće podržavati HSLS, u kojem je nedavno zamrznuo članstvo, već ekipa koja je i dosad stajala uz njega.

- Čuo sam primjedbe na svoj račun da sam predugo u politici i da je vrijeme da svoje mjesto prepustim mlađima, ali njih u ovom trenutku nema u politici. Kršan zaslužuje bolje načelnike nego što ih je imao u posljednje vrijeme, a ja vjerujem da svojim znanjem i iskustvom mogu još dosta doprinijeti razvoju naše općine, izjavio je Lazarić, naglasivši da očekuje da će proći prvi krug, odnosno da Kršan iz prvog glasanja neće dobiti novog načelnika. Predstavljanje svog programa i suradnika najavio je uskoro.

Lazarić je novinarima govorio i o posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici Općinskog vijeća, na kojoj je prihvaćen proračun za ovu godinu u iznosu od skoro 34 milijuna kuna, u vrijeme kada je njegovo ostvarenje u protekloj godini bilo tek nešto veće od 15 milijuna. Takav proračun je nazvao izbornom obmanom, a dijelu oporbenih vijećnika je zamjerio što su glasali za taj dokument, kako se ne bi zamjerili budućih političkim partnerima. Njihovo ponašanje ocijenio je početkom političke trgovine, a na pitanje novinara da li može spomenuti te vijećnike Lazarić je naveo Valdija Runka te Bruna Donadića.

Dio susreta s novinarima Lazarić je posvetio i odbijanju predsjednika Općinskog vijeća Nikole Vuksana, kojemu se kasnije pridružio i načelnik Josip Kontuš, da mu uskrati snimljeni tijek posljednje prošlogodišnje sjednice Općinskog vijeća, koja je trajala oko šest sati, kada je Lazarić dobio više opomena zbog navodnog kršenja poslovnika. Posebno mu je smetao onaj dio odgovora Vuksana, u kojem navodi da bi objavljivanje snimke cijelog tijeka sjednice moglo smetati ugledu Općine Kršan. - Sjednice Općinskog vijeća su javne, ukoliko s razlogom nije donijeta drugačija odluka, pa ne vidim nikakvog razloga za takvo njegovo ponašanje i uskraćivanje prava stručnim službama da se ponašaju u skladu sa zakonom. Ukoliko se predsjednik Vijeća boji za svoj ugled to je njegov problem, jer bi javnost tada znala da on, pogotovo kada je u pitanju tvornica kamene vune Rockwool, često mijenja svoje mišljenje, završio je Lazarić. (MM)

Klaudijo lazarić politika kandidatura Općina Kršan Kršan Nikola Vuksan