Kaznena prijava zbog prodaje krivotvorene robe na štandu u Rapcu

Kaznena prijava zbog prodaje krivotvorene robe na štandu u Rapcu

7.9.2011. // PU Istarska // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

S ciljem suzbijanja prodaje plagijata proizvoda sa znacima zaštićenih robnih marki, istarska je policija tijekom srpnja i kolovoza kontrolirala štandove na području Labina i Poreča te je utvrđeno kako su vlasnici triju obrta počinili kazneno djelo povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke, kao i kazneno djelo povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

Naime, policijski službenici Policijske postaje Labin su 28. srpnja kontrolirali štandove za prodaju robe u Rapcu, Obala Maršala Tita, kojom prilikom su kod 26-godišnjaka iz Zagreba pronašli veću količinu torbi, sunčanih naočala, ručnih satova i remena renomiranih robnih marki. Budući je postojala sumnja da se radi o plagijatima, sva pronađena roba je privremeno oduzeta i poslana na vještačenje, a rezultati stručnog pregleda potvrdili su da se radi o krivotvorinama.

Radi osnovane sumnje da su počinili kazneno djelo povrede prava industrijskog vlasništva i neovlaštene uporabe tuđe tvrtke, protiv počinitelja slijedi kaznena prijava u redovnom postupku, kao i za kazneno djelo  povrede obveze vođenja trgovačkih i poslovnih knjiga.

 

Foto: ilustracija

 

kazneno djelo plagijat krivotvorena roba lažnjaciindustrijsko vlasništ vo