Karin i Mario – dvije zvijezde pod labinskim nebom

Karin i Mario – dvije zvijezde pod labinskim nebom

17.8.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Četvrtak 16. kolovoza, lijepa i ugodna večer uoči Dana Grada Labina, stvorena za romantični koncert dviju glazbenih legendi primorskog kraja, na prepunoj Špini u starogradskoj jezgri Labina. Upravo se od prve do posljednje minute sve činilo savršeno i na svome mjestu, a nešto zrelija publika i ljubitelji "domaće besede" došli su na svoje i ovoga ljeta.

 

Karin Kuljanić i glasom i stasom još uvijek zrači, gotovo jednako kao na samom početku svoje glazbene karijere, kada se još kao studentica pojavila na festivalu Melodije Istre i Kvarnera s pjesmom "Zami me sobun sakamo", koja je i do danas ostala jedan od njezinih najvećih hitova. Uz presjek svoje karijere, izvela je i nekoliko bezvremenskih čakavskih šansona i balada, podsjetivši svih na dugu tradiciju zabavne glazbe naših krajeva.


 

Mario Lipovšek podsjetio nas je na svoja brojna "druga" mjesta na MIK-u (jer su, prema njegovim riječima, prva uvijek bila rezervirana za Karin), pokazavši koliko je, u stvari, uspješnih čakavskih hitova imao u svojoj plodnoj karijeri. Neodoljivi šarmer iz Lovrana u nekoliko je navrata iskoristio minute za mikrofonom kako bi pokazao još jedan svoj izniman talent - onaj stand-up šoumena. Ipak, najveći je aplauz zasluženo zaradio emotivnom izvedbom pjesme "Romanca" nedavno preminulog velikana hrvatske glazbe, nenadmašnog Olivera Dragojevića.


Karin i Mario nekoliko su se puta izmijenili na pozornici, svaki put pruživši novi dio glazbene čarolije, u kojoj ih je vjerno pratio bend sastavljen od renomiranih riječkih glazbenika predvođenih legendarnim bubnjarom Tončijem Grabušićem. Za kraj koncerta i zasluženi bis, kvarnerski su glazbenici ostavili duet, zajedničku izvedbu evergreena MIK-a "Prošeći se smanun po Kvarneru".Koncert pod zvijezdama bio je koncert za uspomenu, za još jedno lijepo sjećanje na dvoje divnih (i još uvijek mladih!) ljudi koji su obilježili čakavsku pjesmu posljednjih četvrt stoljeća. Koncert za pamćenje, svima nama koji smo sjedili dolje, pred pozornicom - pod istinskim Zvijezdama.


 


lar labin art republika koncert batifiaca mario lipovšek karin kuljanić kod špine