Kampanja „Živim život bez nasilja“ sutra u labinskoj Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar

Kampanja „Živim život bez nasilja“ sutra u labinskoj Osnovnoj školi Ivo Lola Ribar

7.4.2015. // Radio Labin // Objavljeno u kategoriji Obrazovanje

Policijska uprava istarska nastavlja provoditi aktivnosti u sklopu kampanje ''''Živim život bez nasilja'''' pa će se tako sutra u Osnovnoj školi  ''''Ivo Lola Ribar'''' u Labinu održati radionice i tematska predstava s ciljem podizanja svijesti kod djece i mladih o  neprihvatljivosti nasilja.

Interaktivna radionica za učenike sedmih razreda počet će u 10.50 sati, a održat će ju djelatnici Odjela za prevencije Policijske uprave Istarske te predstavnik udruge „Status M“, koji će mlade uputiti na važnost izgradnje pozitivnih odnosa sa okolinom te važnost izgradnje kulture nenasilja među mladima.  Nakon radionice u holu škole  izvest će se predstava  ''''Nasilje – za nasilje nema opravdanja'''' koja je dio THE/ARTO projekta.  

Radi se o projektu edukacije djece kroz umjetnost, koji su u Hrvatskoj pokrenuli poznati dramski umjetnik Zijah Sokolović i Dražen Šivak, glumac i asistent na Akademiji dramske umjetnosti u Zagrebu. „Živim život bez nasilja“ je preventivni projekt koji u Hrvatskoj od 2010. godine provode Ministarstvo unutarnjih poslova i Program Ujedinjenih naroda za razvoj (UNDP), dok je od školske godine 2013./2014. novi partner u provedbi projekta Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Provođenje aktivnosti primarno je usmjereno na učenike sedmih razreda osnovnih škola, ali i na nastavnike, roditelje te cjelokupnu zajednicu. Cilj ovih preventivnih aktivnosti je senzibiliziranje javnosti na problem nasilja te poticanje građana, a posebno žrtava, na prijavljivanje obiteljskog nasilja.

nasilje bez nasilja oš ivo lola ribar obrazovanje mup