Kamena vuna u bazenu kraj Potpićna? Inspektorica Božićević: sami ste si stavili kamenu vunu u bazen

Kamena vuna u bazenu kraj Potpićna? Inspektorica Božićević: sami ste si stavili kamenu vunu u bazen

29.8.2009. // Regional Express // Objavljeno u kategoriji Crna kronika

Vlado Krpan iz mjesta Runki, pokraj Zajci, Potpićan u srijedu ujutro je u montažnom bazenu iza vlastite kuće imao što vidjeti. Prema njegovim riječima, bazen je bio prekriven sivkastom tvari, za koju kako kaže, ne zna porijeklo. Susjedi dodaju "sliči na kamenu vunu". "Pozvali smo inspektoricu Božičević, a ona nam je telefonski rekla kako nema namjeru izlaziti na teren, te nas optužila da smo si sami bacili kamenu vunu u bazen i dodala da je to kriminalno djelo", rekli su susjedi koji su uplašeni za vlastitu sigurnost pozvali i policiju jer se na Zavodu za javno zdravstvo danas nitko nije javljao na telefon, a pročelnik Područne jedinice u Pazinu Uprave za inspekcijske poslove Bervida Boris, rekao je da to nije u nadležnosti njihove institucije.

 

Policajac koji je na mjestu događaja napravio uviđaj, ustvrdio je kako policija ne može pomoći u navedenom slučaju, te dodao da je policija kontaktirala inspektoricu ali je ne može prisiliti da dođe. Krpan pak navodi da je tvar u bazen dospjela u noći od utorka 25. na srijedu, 26. kolovoza, jer je večer prije očistio bazen, te dodaje da će istu poslati na analizu.

 

Pročelnik Općine Pićan Anton Bažon slučaj je prijavio medijima, a obavijestio je i župana Ivana Jakovčića. Kako naknadno saznajemo, na teren su ipak izašli inspektorica Marijana Božičević i Boris Bervida koji su sastavili zapisnik. (E.O.)

rockwool kamena vuna bervida boris vlado krpan marijana božićević anton bažon onečišćenje