Kako postati stipendist lokalnih gospodarstvenika kroz novi model stipendiranja Grada Labina?

Kako postati stipendist lokalnih gospodarstvenika kroz novi model stipendiranja Grada Labina?

11.10.2021. // Labin.hr // Objavljeno u kategoriji Dobro je znati

Grad Labin nedavno je, kao prvi u Hrvatskoj, javnosti predstavio i otvorio Javni poziv za gospodarstvenike koji se žele uključiti u jedinstveni dualni model stipendiranja. Ovaj je inovativni model primjer suradnje lokalne zajednice i gospodarstvenika koji za cilj ima prije svega povratak mladih ljudi u svoj rodni grad uz osiguravanje sigurnih radnih mjesta.

Upravo je zato ovaj model veoma zanimljiv i potiče stipendiranje deficitarnih, odnosno lokalnom tržištu rada potrebnih studenata ili učenika.

Gospodarstvenici koji imaju deficit u određenim kadrovima – ili će ga tek imati kroz nekoliko godina – mogu se uključiti u stipendiranje labinskih učenika i studenata, kroz Javni poziv koji je otvoren do 2. studenoga 2021. godine. Kako bi poduzetnicima i obrtnicima olakšali dolazak do učenika i studenata koji su zainteresirani za ovaj vid stipendiranja, a potencijalnim stipendistima također otvorili kontakte s gospodarstvenicima koji će im pružiti financijsku potporu za školovanje i potencijalno radno mjesto po njegovom završetku, Grad Labin izradio je on-line upitnik koji ispunjavaju učenici i studenti koji se školuju za rad u poduzećima ili obrtima, a posebno za ona potrebna lokalnom gospodarstvu.

Upitnik je dostupan na sljedećoj poveznici:

https://forms.gle/zdRGNsD337juh43g6

Tvrtke koje kroz Javni poziv uđu u dualni model stipendiranja, ponudit će stipendije za lokalno deficitarna zanimanja, te će samostalno ili posredstvom Grada Labina oglasiti koje mogućnosti i uvjete stipendiranja nude, te za koje smjerove i programe. Učenici i studenti koji ispune on-line upitnik, biti će izravno spojeni s gospodarstvenicima ili obrtnicima davateljima stipendija.

Za sve učenike i studente koji se školuju u programima namijenjenima zapošljavanju u javnim ustanovama i tvrtkama te ostalim javnim tijelima, odnosno za zvanja od posebnog javnog interesa lokalno, otvoren je gradski natječaj za stipendije, također do 2. studenoga 2021. godine.

Više informacija o oba modela stipendiranja može se dobiti na web stranici:

http://labin.hr/stipendije

Kako bi se dodatno potaknula i olakšala komunikacija studenata ili učenika s lokalnim gospodarstvenicima te otklonile eventualne nejasnoće vezane za ovaj oblik stipendiranja, Grad Labin priprema i set najčešće postavljanih pitanja te odgovora na njih, koji će također biti dostupan kroz navedenu web stranicu.


Foto: Pxfuel.com, free


stipendije stipendisti obrazovanje financiranje