Kajin: HDZ naputak o promjeni vlasti u Istri može objesiti mačku o rep

Kajin: HDZ naputak o promjeni vlasti u Istri može objesiti mačku o rep

1.10.2007. // Barkun // Objavljeno u kategoriji Politika

Potpredsjednik IDS-a Damir Kajin rekao je danas kako će "istarski građani, a ne Sanader, odlučiti tko će ih na tim prostorima predstavljati u idućem mandatu", reagirajući tako na izjavu predsjednika HDZ-a na subotnjem stranačkom mini-saboru u Puli kako je "došlo vrijeme da se vlast u Istri i Primorsko-goranskoj županiji promijeni jer je upravo HDZ taj koji osigurava razvoj tih dviju županija".

 "Želim vjerovati da će to i ubuduće biti IDS, a HDZ svoj naputak o promjeni vlasti može objesiti mačku o rep", ocijenio je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli Kajin.

Po Kajinovu mišljenju subotnji dolazak u Pulu na HDZ-ov mini-sabor autobusa iz Opatije, Novog Vinodolskog, Imotskog i Knina "nešto je što je već viđeno na ovim prostorima".

"Da je Sanader iskren prema Istri, najprije bi kopao željeznički tunel kroz Učku, kako je u subotu najavio, a tek bi onda gradio most do Pelješca", poručio je Kajin. Dodao je kako Istrani u državni proračun izdvajaju više od 10 milijarda kuna na godinu, a od fiskalnih prihoda autonomno raspolažu s oko 550 milijuna kuna.

"Najviše sam se zgrozio na tvrdnju Line Červara kako je ova Vlada učinila za Istru kao sve dosadašnje vlade zajedno, što je doista neprihvatljivo", istaknuo je Kajin, dodavši kako Istrani traže da "na svome, sa svojim upravljaju po svome". Po njegovim riječima IDS-u je ideal politika pune zaposlenosti, a Istra, drži on, u Hrvatskoj može prva to postići jer je upravo "najbolja socijalna politika, najbolja mirovinska politika te najbolja politika za mlade - politika pune zaposlenosti".

 Potpredsjednik IDS-a osvrnuo se i na jučerašnju izjavu predsjednika Središnjeg odbora HNS-a Radimira Čačića kako se "politikom mogu baviti samo bogati ljudi". Kajin smatra da nečija korumpiranost ponajviše ovisi o karakternim osobinama i pravnoj državi koja to treba spriječiti.

"Čačić, koji je svojim tvrtkama od 2001. do 2003. dao 300 milijuna kuna posla, bogat je čovjek, ali to nije preporuka da će on poštenije i moralnije zastupati javni interes od nekoga tko ima tisućiti dio onoga što ima Čačić, ali ima srce i obraz", zaključio je saborski zastupnik i potpredsjednik IDS-a Damir Kajin.

Kajin politika