Kadrovske promjene u gradskim poduzećima: Lori Luketa Dagostin iz Učilišta u 1. maj

Kadrovske promjene u gradskim poduzećima: Lori Luketa Dagostin iz Učilišta u 1. maj

24.9.2008. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Daniela Mohorović, bivša ravnateljica Centra »Liče Faraguna« i aktualna predsjednica gradske Skupštine Zajednice Talijana, zamijenila je nedavno na mjestu ravnateljice Pučkog otvorenog učilišta Lori Luketa Dagostin. Idejna začetnica projekta »Labin Art Republika« skrasila se pak na funkciji voditelja projekata za hortikulturu i urbano uređenje u Komunalnom poduzeću 1. maj. Ova je gradska tvrtka, saznajemo od direktora Alena Golje, doživjela još kadrovskih promjena: dosadašnji direktor operative Feručo Dundara postao je voditelj projekta za pročistače i selektivno prikupljanje otpada, a na njegovoj prijašnjoj funkciji zamijenio ga je Feručo Černjul, nekadašnji načelnik Općine Sveta Nedelja, pristigao iz Holcima.


- Reducirali smo radnu snagu u stručnim službama, s obzirom da su pojedini djelatnici otišli u mirovinu, a popunili smo udarna mjesta koja će nam povećati prihode kroz nove projekte, pojasnio je Golja.
Kadrovsku križaljku upotpunjuje i ljetošnje imenovanje Manuele Licul Martinčić direktoricom tvrtke za gospodarenje imovinom Labin 2000, gdje je zamijenila Branka Radovića.


Upitan jesu li za rošade bili raspisani javni natječaji, gradonačelnik Tulio Demetlika odgovorio je potvrdno, napominjući da je to obavezno za čelne pozicije u tvrtkama, dok akti poduzeća propisuju način imenovanja na interne funkcije.


Podsjetimo na ostala ravnateljska mjesta: Dino Škopac direktor je Vodovoda, a Dolores Sorić Labinstana.
I. RADIĆ

Feručo Dundara Branko Radović Lori Luketa Dagostin 1.Maj komunalno Pučko otvoreno učilište Manulea Licul Marinčić poduzeće Feručo Černjul Alen Golja