Kadrovska pojačanja labinskog Vodovoda i dalje stižu iz IDS-a

Kadrovska pojačanja labinskog Vodovoda i dalje stižu iz IDS-a

7.4.2010. // iPress // Objavljeno u kategoriji Gospodarstvo

Direktor labinskog javnog poduzeća „Vodovod" Dino Škopac otvoreno je priznao da je Vesna Juričić, poznatija kao supruga istaknutog lokalnog IDS-ovca Edija Juričića, zaposlena u labinskom „Vodovodu" bez javnog natječaja, piše portal Labin.info i navodi pojašnjenje Škopca da po važećim zakonima i ustroju labinskog „Vodovoda" nije bilo potrebe provoditi javni natječaj za zapošljavanje. Sada građani mogu vjerovati da je Dino zaposlio vrijednu radnicu na potrebno radno mjesto u „Vodovodu" zato što je to u interesu „Vodovoda" ili građani mogu vjerovati da je Dino uhljebio suprugu svog dobrog stranačkog kolege iz IDS-a u labinskom javnom poduzeću, piše Labin.info.

Ova labinska ''sličica'' nastavak je uhodane politike zapošljavanja (ne samo) u labinskom Vodovodu. Podsjetimo, prije nešto više od tri godine isti je Škopac, inače predsjednik Zajednice podružnica IDS-a Labinštine, također bez javnog natječaja, na mjestu direktorice financijske službe zaposlio Helenu Dagostin, suprugu Michelea Dagostina, tada, a i sada, IDS-ovog vijećnika u Gradskom vijeću. - Sva zapošljavanja u Vodovodu Labin vrše se sukladno internim pravilnicima, zakonskim odredbama i Statutu poduzeća, odgovorio je tom prigodom Škopac na upit potpisane novinarke. U istom je poduzeću Škopac zaposlio i Valdija Goba, predsjednika labinskog SDP-a, koji je tada postao IDS-ov koalicijski partner na vlasti.

Sva ova kadrovska pojačanja, nisu, međutim, pridonijela poboljšanju poslovanja. Ovo poduzeće sa 60-ak zaposlenih, u protekle je dvije godine ostvarilo gubitke koji premašuju 3 milijuna kuna. Direktor Škopac to je svojedobno pojasnio okolnošću da nemaju kome prodavati vodu. Od 1. siječnja ove godine potrošačima je uveden paušal od 25 kuna po vodomjeru, bez obzira na potrošnju vode, dok je cijena kubika neznatno smanjena. Kako je na Labinštini oko 10.000 vodomjera, Vodovod će ovim nametom na golo posjedovanje priključka ubirati 2,5 milijuna kuna. (MBM)

 

politika dino škopac ids vodovod sdp valdi gobo