Jura Stublić i FILM u četvrtak na Špini

Jura Stublić i FILM u četvrtak na Špini

26.7.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Glazba

Od same najave nastupa legendarnog autora i pjevača hrvatskog novog vala, Jure Stublića i njegovog Filma u sklopu ovogodišnje Labin Art Republike, za ovaj koncert vlada izniman interes.  Ne čudi, s obzirom da na ljetnu pozornicu kod Špine dolazi jedan od najvažnijih hrvatskih rock izvođača 80-ih i 90-ih, koji je s nanovo oformljenim pratećim bendom ove godine krenuo na povratničku turneju.

 

Jura Stublić oformio je grupu Film početkom 80-ih godina, u jeku stvaranja nove scene koja će možda i najviše obilježiti rock glazbu bivše države. U Zagrebu, Beogradu i Ljubljani tada su osnovani sastavi koji su - prvi puta do tada - glazbeno, tekstualno i scenski parirali svojim suvremenicima na svjetskoj glazbenoj sceni. Novi val je bio i ostao upamćen kao najplodnije i najkreativnije glazbeno razdoblje na ovim prostorima, a grupa FIlm predvođena jedinstvenim pjevačem i kariznatičnim frontmenom Jurom Stublićem jedan je od najvažnijih predstavnika novovalnog zvuka.

 

Na labinskoj Špini ovoga nas četvrtka čeka presjek bogate karijere ovog iznimnog autora, a pjesme poput "Zamisli život u ritmu muzike za ples", "Neprilagođen", "Srce na cesti", "Mi nismo sami" ili "Sjećam se prvog poljupca" i danas su, gotovo 30 godina nakon njihovog nastajanja, redovno na popisu najemitiranijih hitova hrvatskih radio postaja. Ulaz na koncert koji 27. srpnja počinje u 21:30 besplatan je za svih, a na Špini će se definitivno tražiti mjesto više i - naravno - pjevati (skoro) do zore!

 

 

jura stublić kod špine koncert