Jubilarni 5. Festival samoniklog bilja 26. i 27. travnja 2014. u Kršanu - program

Jubilarni 5. Festival samoniklog bilja 26. i 27. travnja 2014. u Kršanu - program

15.4.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Društvo

Jubilarni 5. Festival samoniklog bilja održat će se 26. i 27. travnja na SRC Pristav u Kršanu. Posjetitelje i ove godine očekuje šator prepun izlagača koji će nuditi svakojake biljne pripravke, čajeve, med, rakije, biljnu kozmetiku i dr.

Gastro dijelom događanja carovat će sve namirnice koje možemo ubrati na našim livadama i drveću, a pripremat će ih vrhunski šefovi kuhinje, naši gastro majstori. Pridružit će nam se i „Šumski kuhar" koji će na svom biciklu imati pokretni smoothie bar i pravit će ukusne napitke od samoniklog bilja i voća.

Prošlih godina izuzetno posjećena predavanja nastavit će se i ove godine uz nove teme i ponekog novog predavača. Svakog dana Festivala uživajte u predavanjima vrhunskih stručnjaka i pitajte sve što vam padne napamet, oni će više nego rado odgovoriti.

Naš «šaptač biljkama» Franko Zgrablić ponovo je tu sa svojom hit radionicom pokaznog branja bilja. Ova radionica pokazala se kao pun pogodak prijašnjih godina i kroz nju je prošlo 500-tinjak znatiželjnika od kojih se neki vraćaju svake godine ne bi li i oni s biljkama bili na «ti» poput Zgrablića. Na pitanje kako si pomoći u prirodi ako nas ugrize zmija ili nas spopadne neka druga nezgoda, odgovorit će nam na svojoj korisnoj radionici doktorica Lorena Brnjac, licencirani predavač prve pomoći HCK. Unutar šatora vas, pak, očekuje malo opuštanja - radionica o izradi prirodne, zelene kozmetike.

Ove smo godine mislili i na najmlađe. Naši će animatori vaše klince prvog dana Festivala pretvoriti u prave male istraživače i uključiti ih u zabavno edukativnu radionicu „Mini herbarij", a svoje će znanje zatim moći provjeriti u „Eko kvizu". Drugog dana dočekat će ih Superheroji uz koje će sudjelovati u mini natjecanju i provjeriti svoje znanje, motoriku i sposobnosti. Vašim ćemo najmlađim osigurati najbolji doživljaj našeg Festivala, a vama ćemo pokloniti nekoliko mirnih trenutaka. Radionice su namijenjene djeci starijoj od tri godine, dok oni mlađi mogu sudjelovati uz pratnju starije osobe.

Iznenađenje ovogodišnjeg Festivala je «Piknik na travi». Ponesite svoje dekice, nađite svoj zeleni kvadrat na livadama oko šatora i uživajte u trenutku, odličnoj hrani i mirisima proljeća.

Svratite usput i na naš mini sajam cvijeća koji se po 10. put održava na igralištu područne škole u Vozilićima i opskrbite se proljetnim pupoljcima. Sajam će se održati od 10 do 17 sati.

Najzeleniji festival u Hrvatskoj vas željno očekuje!

 

Festival samoniklog bilja, SRC Pristav, Kršan 26. - 27. travnja 2014. od 11.00 do 19.00 sati.

 

Program dostupan za preuzimanje

 

 

festival samoniklog bilja kršan bilje samoniklo bilje