JK Kvarner sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Grada Poreča za klasu Optimist

JK Kvarner sudjelovao na Otvorenom prvenstvu Grada Poreča za klasu Optimist

30.7.2012. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Proteklog vikenda, od subote 28. do nedjelje 29.7., natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner učestvovali su na regati Otvoreno prvenstvo Grada Poreča za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Horizont. Iako prvotno najavljena kao regata za ekipe na kraju se održala u klasičnom formatu - za flotu. Na regatu se odazvalo ukupno 59 natjecatelja iz Italije, Slovenije i Hrvatske.

Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su Leon Kalac, David Medančić, Viktor Kulić Golja, Antonio Milevoj, Paola Miletić, Enrico Kos i Goran Šime Stipanov.

Ukupno kroz dva dana odjedrena su čak šest plova. U subotu, prvi dan regate flota jedriličara i jedriličarki odjedrila je predviđena tri plova po jugozapadnjaku od 6 do 12 čv te drugog dana također po jugozapandnjaku jačine 7 čv, dodatna tri plova.

Leon Kalac zauzeo je 12. mjesto, zatim David Medančić 16. mjesto u ukupnom poretku i 3. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. Viktor Kulić Golja zauzeo je 21. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji dječaka do 12 godina. Antonio Milevoj zauzeo je 24. mjesto, Paola Miletić 26. mjesto, Enrico Kos 39. mjesto i Goran Šime Stipanov 36. mjesto u ukupnom poretku.

jk kvarner jedriličarski klub klasa optimist poreč otvoreno prvenstvo