JK Kvarner sudjelovao na Kostrenskoj regati

JK Kvarner sudjelovao na Kostrenskoj regati

26.9.2022. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jedriličari Rabačkog Kvarnera su prošlog vikenda 24. i 25.09. u organizaciji JK "Galeb", Kostrena učestvovali na tradicionalnoj Kostrenskoj regati. Na regati je bilo 9 klubova sa područja Istre i Kvarnera te je nastupilo 73 jedriličara u klasama ILCA4 i Optimist.

U subotu je odjedreno 2 plova po jakom jugu na udare i preko 20 čvorova koje je zadavalo probleme organizatorima u pripremi regatnog polja. U nedjelju se nije jedrilo zbog jake kiše i povremenih nevera.

Po takvom jakom vjetru u klasi ILCA4 naša jedriličarka Manola Miletić suvereno je "pokorila" flotu i sa pobjedom u oba plova osvojila je 1. mjesto ukupno i u konkurenciji djevojka. Odličan je bio i naš Diego Merlin koji je osvojio 3. mjesto. Dobre nastupe naših jedriličara u klasi ILCA4 upotpunili su i Andrea Batelić na 5. mjestu, Filip Smoković na 6. mjestu i Karlo Mileta na 7. mjestu kojemu je ovo bila prva regata u ovoj klasi.


U klasi Optimist odlična je bila Laura Batelić koja je sveukupnom poretku završila na 6. mjestu, a u konkurenciji djevojčica osvojila je ukupno 2. mjesto. Nolan Juričić je regatu završio na 44. mjestu.

Čestitamo našim jedriličarima na uspjehu u Kostreni.

Slijedeći vikend od petka 30.09. do nedjelje 02.10. održava se Rabačka regata koja je ujedno i kvalifikacijska regata za regiju sjever i boduje se za poredak u reprezentaciji.

Vidimo se u Rapcu.

jk kvarner rabac jedriličarstvo jederenje jk galeb kostrena kostrenska regata ilca4 optimist manola miletić diego merlin andrea batelić filip smoković karlo mileta laura batelić nolan juričić
Galerija fotografija (5)