JK Kvarner Rabac na regati 19. Kup Lošinja u klasi Optimist

JK Kvarner Rabac na regati 19. Kup Lošinja u klasi Optimist

6.11.2017. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 3. do nedjelje 5. studenog, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, Manola Miletić, Dorian Čekada, Andrea Batelić, Dino Kalac i Eugen Kulić Golja u pratnji trenera Vlade Matijevića boravili su u Malom Lošinju gdje su učestvovali na regati "19. Kup Lošinja" za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog kluba Jugo.

Ovo je prva kvalifikacijska regata regije Sjever za novu sezonu 2017./2018. prema novom sustavu natjecanja za klasu Optimist. Na regatu se odazvalo ukupno 147 jedriličarki i jedriličara iz Italije, Slovenije, Bugarske, Mađarske, Poljske, Austrije i Hrvatske (regija Sjever).

Uspješno su odjedrena pet plova, prvog dana tri plova te drugog dana nakon malo čekanja na kopnu dodatna dva.

 

U nedjelju se nije jedrilo zbog jakog juga. Iz redova JK Kvarner najbolji rezultat ostvarila je Manola Miletić koja je zauzela 73. mjesto sa najbolim ulaskom u cilj na 6. mjestu u drugom plovu. U konkurenciji hrvatskih jedriličara Manola je zauzela 34. mjesto. Dorian Čekada zauzeo je 94. (45.), Andrea Batelić 95. (46.), Dino Kalac 102. (49.) i Eugen Kulić Golja 123. (62.) mjesto u ukupnom poretku.

 

 

rabac regata jedrenje sport sportovi na vodi kup lošinja jk kvarner