JK Ipponu dvije brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske za juniore i djecu

JK Ipponu dvije brončane medalje na Prvenstvu Hrvatske za juniore i djecu

26.3.2019. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu 23.03.2019. u Splitu je održano Prvenstvo Hrvatske za juniore i Prvenstvo Hrvatske za djecu. 

 PH za juniore okupilo je 176 natjecatelja iz 35 klubova. Judo klub Ippon predstavljao je Petar Dundara u kategoriji –60kg. Odlično je otvorio natjecanje i upisao dvije pobjede koje su ga dovele do polufinala. U borbi za finale nažalost ne uspijeva izboriti pobjedu te prelazi u zadnji krug repasaža i borbu za treće mjesto. Ni repasaž mu nije donio više sportske sreće te je, unatoč odličnom nastupu, zaustavljen nadomak medalje i natjecanje završava na 5.mjestu.

PH za djecu okupilo je 282 natjecatelja iz 55 klubova. Judo klub Ippon predstavljali su Lukas Jakovljević u kategoriji –38kg, Edib Jagodić i Gabriel Banišić u kategoriji –50kg i David Sandić u kategoriji –60kg i ostvarili sjajne rezultate. 

Lukas Jakovljević je započeo jako i sa dvije pobjede došao do četvrtfinala gdje je bio zaustavljen i svoj put prema postolju je morao nastaviti u repasažu. Sa još dvije pobjede izborio je priliku za osvajanje brončane medalje, ali mu to nažalost nije pošlo za rukom i ostvaruje plasman na 5. mjesto od ukupno 22 boraca. 

Gabrielu Banišiću je ovo bio prvi nastup na državnom prvenstvu, iako je natjecanje završio bez plasmana, uspio je proći prvi krug natjecanja i ostvariti jednu pobjedu.

Najbolji plasman ostvarili su Edib Jagodić i David Sandić osvojivši brončane medalje. 


Edib Jagodić je u glavnom dijelu natjecanja ostvario dvije pobjede. Uslijedila je naporna četvrtfinalna borba koja je sa produžecima trajala dvaput duže od uobičajenoga. U potpunoj izjednačenosti sa protivnikom, odlučujući faktor bile su kazne za male tehničke pogreške te Edib nažalost gubi i prelazi u repasaž gdje nastavlja briljirati te sa tri rutinske pobjede dolazi do trećeg mjesta i zaslužene bronce. 

David Sandić je maestralno otvorio natjecanje i prošao kroz svoju skupinu ostvarivši tri pobjede čime se plasirao među četvoricu najboljih u kategoriji. Trenutak dekoncentracije u polufinalnoj borbi koštao ga je, nažalost, finala i lova na zlato. Slijedila je repasažna borba za treće mjesto koju je odlično odradio, upisao još jednu pobjedu i osvojio brončanu medalju. 

Natjecatelje je vodio trener Vedran Pizentić

jk ippon judo prvenstvo hrvatske juniori djeca split