JK "IPPON" nastupio na Prvenstvu Hrvatske za juniore i za dječake i djevojčice do 14.g.

JK "IPPON" nastupio na Prvenstvu Hrvatske za juniore i za dječake i djevojčice do 14.g.

23.4.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

U subotu, 21.04.2018. natjecatelji judo kluba Ippon nastupili su na Prvenstvu Hrvatske za juniore i za dječake i djevojčice do 14 godina. Još su jednom pokazali svoje znanje i spremnost i u klub donijeli državno srebro i broncu.

U uzrastu dječaka ostvareni su odlični rezultati, najuspješniji je bio Lukas Jakovljević koji je dvjema sigurnim pobjedama osvojio titulu viceprvaka Hrvatske u kategoriji do 34kg u konkurenciji od 10 natjecatelja.

Dino Ipavec je osvojio 3.mjesto u kategoriji do 50kg u konkurenciji od 34 natjecatelja. Do postolja se probio pobjedom u prvom krugu, a poraz u sljedećem ga je plasirao u repasaž. Potom je ostvario četiri pobjede na putu do brončane medalje.

Malo je nedostajalo da i ostali natjecatelji zakorače na postolje, no i bez medalje oko vrata, njihovi rezultati su sjajni. Matija Sinožić je u kategoriji do 38kg u konkurenciji od 23 natjecatelja upisao tri pobjede, a potom je poražen u borbi za ulazak u finale. Porazom u narednoj borbi za brončanu medalju, plasirao se na peto mjesto.

Peto mjesto je zauzeo i Edib Jagodić koji se natjecao u kategoriji do 42kg i u konkurenciji od 36 natjecatelja ostvario čak četiri pobjede, no presudili su poraz u četvrtfinalu i drugi poraz u borbi za treće mjesto koji ga je stajao medalje.

David Sandić je također osvojio peto mjesto, borio se u kategoriji do 60kg i u konkurenciji od 18 natjecatelja ostvario dvije pobjede i dva poraza.

U uzrastu juniora na Prvenstvu su nastupili Eric Zahtila u kategoriji -73kg, Nino Kleva u kategoriji -81 kg i Ricardo Bolterstein u kategoriji -90 kg koji se plasirao na 7.mjesto. 

jk ippon prvenstvo hrvatske lukas jakovljević matija sinožić dino ipavec edib jagodić david sandić eric zahtila nino kleva ricardo bolterstein