Jedriličarski Klub Rudar iz Raše domaćin sportsko rekreacijske regate krstaša „II TRGET KUP“ 23. lipnja 2018.

Jedriličarski Klub Rudar iz Raše domaćin sportsko rekreacijske regate krstaša „II TRGET KUP“ 23. lipnja 2018.

29.5.2018. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jedriličarski Klub RUDAR iz RAŠE 23.LIPNJA 2018 organizira drugu po redu sportsko rekreacijsku regatu krstaša „II TRGET KUP“ koja će se održati na Trgetu.

Regata se boduje za ARGONAUT KUP.


Grupe se formiraju prema važećim YS bodovima.
Plasman unutar grupa i za apsolutnog pobjednika primjenjivati će se korigirani izračuna vremena. Bodovi dodijeljeni pojedinoj jedrilici određenim kriterijem ne mogu se mijenjati osim u iznimnim slučajevima (promjena površine spinakera ili jedrilja , no samo zbog oštećenja). Jedrilicama će se dozvoliti nastavak takmičenja u kupu sa novom bodovnom razlikom. Koristiti će se Yard Stick premjer iz 2018 godine.


Zato molimo sve zainteresirane da dostave i tipove jedrilica radi pravovremene dodijele bodova i svrstavanja u formirane grupe.
Bodovni prag pojedinih takmičarskih grupa biti će formiran po pravilima Yard Stick premjera
Grupu sačinjavaju najmanje 3 plovila. U slučaju da u grupi nema dovoljan broj plovila priključiti će se gornjoj grupi. Iznimno u slučaju da je plovilo po broju bodova bliže donjoj grupi organizator ga može svrstati u nižu grupu.


Grupa    YS broj
I < do 89 iznad 9 m
II< do95 ispod 9m
III od 90-95 iznad 9m
IV 96-104
V>105 i više
Način na koji se formiraju grupe ne može biti temelj za prosvjed kojim se traži obeštećenje.


Htjeli bi se zahvaliti se Općini Raša, Turističkoj zajednici, medijskim sponzorima te svim poduzetnicima i ljudima dobre volje koji podržavaju i pomažu ovo događanje. Važno je spomenuti tvrtke EXPORTDRVO,   LUXURIA ADRIA,   ROCKWOOL,   CETINA – najbolja hrvatska voda,   VINA MARKOTA,   Konobe MARTIN PESCADOR I NANDO,   CARLSBERG HRVATSKA,   DAGNJA,    MiPos inženjering,   GOBO-IT,   MERANIA,   REKREATIVA2.


Ovom prilikom pozivamo sve zaljubljenike u more i jedrenje, te osobito sve jedriličare i jedriličarke da se prije svega odazovu pozivu za natjecanje i podrže svojim dolaskom ovo sportsko rekreacijsko događanje na našem predivnom Trgetu.


“Ovaj program sufinanciran je sredstvima Općine Raša”


trget kup regata jk rudar raša