Jedriličarski klub Kvarner nastavlja s provedbom projekta Do Teleferike i nazad

Jedriličarski klub Kvarner nastavlja s provedbom projekta Do Teleferike i nazad

19.11.2021. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Jedriličarski klub Kvarner (JK Kvarner) ostvario je 100% podršku u financiranju projekta Do Teleferike i nazad kojeg s 25.000,00 kn financijski podupire Zaklada za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva u sklopu natječaja "Mali projekti za bolje sutra" iz Fondova gradova i općina. Partneri na projektu su MO Rabac, DVD Rabac i TZ Grada Labina. Projekt je započeo 1. studenog 2021., a trajati će do 1. veljače 2022.


Teleferika je nekadašnja žičara i luka za transport boksita. Spomenik je industrijske arhitekture, odakle se pruža prekrasan pogled na Rabac. Projekt Do Teleferike i nazad, početna je faza višegodišnje sveobuhvatne intencije JK Kvarner da revitalizira i očuva prostor Teleferike.


U prvoj akciji čišćenja je prisustvovalo 25 volontera i očišćeno je 70% puta.


Druga u nizu volonterskih aktivnosti održat će se u subotu, 20. studenog 2021. s početkom u 9:30 h. Aktivnost će obuhvaćati čišćenje puta od sjedišta JK Kvarner u Maslinici do Teleferike u dužini od cca 500 m na način da se proširuje postojeći put sa jedne i druge strane, čišćeći od raslinja na ukupnu širinu puta od 2 do 2,5 m kako bi
put i bez dodatnog čišćenja ostao prohodan više godina.


Ovim putem pozivamo sve zainteresirane građane da se odazovu volontiranju i provedu ugodno subotnje prijepodne na svježem zraku. Prijave su moguće na br telefona 098 475 377 (Diego) mail jkkvarner.rabac@gmail.com, mail rkirsic@gmail.com (Renata) ili osobno u sjedište JK Kvarner. Organizator osigurava  osvježenje za sve volontere kao i potvrde o volontiranju te potreban alat za rad. Aktivnost će se provesti uz poštivanje epidemioloških mjera koje su na snazi.


Aktivnost će uključiti širu zajednicu,koji će po prvi puta zajedno
sudjelovati na volonterskim akcijama, a to su članovi JK Kvarner,
članovi MO Rabac i DVD Rabac. Osim volonterskih akcija uređenja pristupnog puta Teleferici, projekt obuhvaća i kampanju o važnosti Teleferike s prigodnim nagradama, participativan rad s građanima te postavljanje informativne table na lokaciji.


do teleferike i nazad teleferija jk kvarner