Jedriličari JK Kvarnera na jakoj Crikveničkoj regati za klasu Optimist

Jedriličari JK Kvarnera na jakoj Crikveničkoj regati za klasu Optimist

23.3.2015. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od petka 20. do nedjelje 22. ožujka, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner sudjelovali su na Crikveničkoj regati 2015. za klasu Optimist u organizaciji jedriličarskog društva Val. Crikvenička regata još je jedna u nizu regata kriterija 1.6 u proljetnom kalendaru koje se boduju za sastav reprezentacije, što podrazumijeva jaku konkurenciju od kojih će 10 najboljih braniti boje Hrvatske na ovogodišnjem evropskom i svjetskom prvenstvu za klasu Optimist.
 
Sastav reprezentacije zaključit će se krajem svibnja nakon Regate grada Poreča. Na regatu se odazvalo 112 jedriličara i jedriličarki iz hrvatskih klubova.
 
Jedriličarski klub Kvarner predstavljali su David Medančić, Paola Miletić, Tajana Filipaš, Viktor Kulić Golja, Anteo Šumberac i Goran Šime Stipanov. 

U petak, prvi dan regate flota jedriličara i jedriličarki odjedrila je po laganom vjetru tek jedan plov. Drugog dana su po slabom jugu odjedrena dodatna tri plova dok se trećeg dana zbog nedostatka vjetra nije jedrilo te su konačnim proglašeni rezultati od prva dva dana. David Medančić zauzeo je 33. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 6. mjestu u trećem plovu. Paola Miletić zauzela je 47. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 11. mjestu u drugom plovu. Tajana Filipaš zauzela je 53., Viktor Kulić Golja 66., Anteo Šumberac 76. i Goran Šime Stipanov 92. mjesto. 

Pobjednik Crikveničke regate 2015. je Nik Pivalica (YC Zagreb), drugo mjesto osvojio je Tin Gmitrović (SC Clivo) a treće Ratko Knez (JK Split).
 
 
PR
 
 
 

jk kvarner regata klasa optimist David Medančić Paola Miletić Tajana Filipaš Anteo Šumberac Goran Šime Stipanov. Viktor Kulić Golja