Jedriličari JK Kvarner na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) na otoku Murteru

Jedriličari JK Kvarner na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) na otoku Murteru

2.9.2016. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Od 28. kolovoza do 1. rujna, natjecatelji jedriličarskog kluba Kvarner, boravili su u Betini na otoku Murteru gdje su učestvovali na Otvorenom prvenstvu Hrvatske u jedrenju za kadete (U16) u klasama Optimist, Laser 4.7 i Techno 293 u organizaciji jedriličarskog kluba Žal i Hrvatskog jedriličarskog saveza. Na regatu se odazvalo 197 jedriličara i jedriličarki iz cijele Hrvatske kojima se pridružio i klub Adriaco iz Trsta, u najbrojnijoj klasi Optimist učestvovalo je 152, u klasi Lasera 4.7 - 37 i u klasi Techno 293 - 8 natjecatelja.

Jedriličarski klub Kvarner u pratnji trenera Vlade Matijevića u klasi Laser 4.7 predstavljali su David Medančić, Paola Miletić i Anteo Šumberac, u klasi Optimist u pratnji trenerice Maje Ristić na regati su učestvovali Manola Miletić, Dino Kalac i Eugen Kulić Golja.

Nakon odrađenih službenih prijava i premjeravanja u ponedjeljak su prema programu započela jedrenja za sve klase. Klasa Laser 4.7 uspješno je odjedrila 8 plovova, a najbolji predstavnik JK Kvarner bio je David Medančić koji je zauzeo 8. mjesto sa najboljim ulaskom u cilj na 5. mjestu u drugom i četvrtom plovu. Paola Miletić zauzela je 12. mjesto u ukupnom poretku i 4. mjesto u konkurenciji djevojčica, Anteo Šumberac zauzeo je 21. mjesto. U svim klasama na ovogodišnjem prvenstvu prva mjesta pripala su djevojčicama koje su dominirale cijelom regatom ispred svojih kolega, u klasi Laser 4.7 prva tri mjesta u ukupnom poretku pripala su djevojčicama tako je prvakinja Hrvatske postala Sara Muješić (JK Vega, Pula), viceprvakinja Ivona Ercegovac (JK Split) a treće mjesto je osvojila Mare Milić (JK Horizont, Poreč).

Klasa Optimist odjedrila je 10 plovova. Manola Miletić zauzela je 94., Dino Kalac 107. i Eugen Kulić Golja 120. mjesto. Kao i kod klase Laser 4.7, u klasi Optimist prva tri mjesta pripala su djevojčicama u ukupnom poretku otvorenog prvenstva Hrvatske. Prvakinja Hrvatske u klasi Optimist je Lucija Škopac (SC Clivo, Pula), drugo mjesto osvojila je Erica Milone (YC Adriaco, Trieste), treće mjesto pripalo je Anni Pagnini (YC Adriaco, Trieste). Viceprvak Hrvatske u klasi Optimist je Marko Ivančev (JK Zenta, Split).

U klasi Techno 293 nakon 11 plovova u samoj završnici slavila je Palma Čargo (JK Mornar, Split) ispred klupskog kolege Roco Enzo Hrvoja (JK Mornar, Split), a treće mjesto je pripalo Luki Rožiću (JK Trogir).

 

PR

 

 

 

 

jk kvarner sport jedrenje klasa optimist