Jednoj istarskoj tvrtki ni korona ne može ništa: Svi zaposlenici dobit će BONUS OD 110 POSTO MJESEČNE PLAĆE

Jednoj istarskoj tvrtki ni korona ne može ništa: Svi zaposlenici dobit će BONUS OD 110 POSTO MJESEČNE PLAĆE

29.12.2020. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Društvo

Sindikat Istre, Kvarnera i Dalmacije te Sindikat graditeljstva Hrvatske dogovorili su s Upravom Holcima u Hrvatskoj ukupni paket povećanja primanja u Holcimu, koje se odnosi na zaposlenike na svih 11 lokacija u 6 županija. Svaki zaposlenik u siječnju dobiva nagradu od tisuću kuna u neto iznosu za uspješno proveden program za zdravlje, sigurnost i održavanje poslovanja tijekom pandemije pod nazivom "zajedno.sigurno".

Postignut je dogovor za povećanje plaće za 2021. godinu koje će iznositi 4 posto za sve radnike, a zaposlenici na kolektivnom ugovoru u kamenolomu u Varaždinskoj županiji dobit će dodatnih 1 posto. Osim toga, zaposlenici na kolektivnom ugovoru tijekom 2021. godine imaju mogućnost ostvariti i bonus od 120 posto osobne mjesečne plaće, od čega je 50 posto garantirano, a do 70 posto mogu ostvariti ovisno o postignuću planirane dobiti bez ozljede na radu.


Između ostalog, dogovoreno je i varijabilno povećanje plaće od 1 posto mase plaća za zaposlenike na kolektivnom ugovoru, čiji početak primjene zbog neizvjesne situacije sljedeće godine ovisi o rezultatima postignutim do listopada 2021. godine.


- Mislim da smo kao dio građevinskog sektora imali sreće da možemo kontinuirano raditi, posebno kad znamo u kojoj se teškoj situaciji neki drugi sektori nalaze. Ostvarenju ovogodišnjeg poslovnog plana doprinijelo je poduzimanje brojnih akcija i pridržavanje strogih mjera koje smo uveli odmah na početku pandemije kroz program "zajedno.sigurno" i na tome zahvaljujemo svim zaposlenicima. Tim više nam je drago da ćemo našim zaposlenicima na kolektivnom ugovoru moći isplatiti i bonus za 2020. godinu od 110 posto osobne mjesečne plaće. Nadamo se da ćemo zajedničkim trudom ostvariti i ciljeve u 2021. godini koji će nam osigurati dodatna primanja i nastavak ulaganja, rekla je Virna Višković Agušaj, predsjednica Uprave Holcima u Hrvatskoj.


Dodatno, na navedena povećanja zaposlenici Holcima ostvaruju pravo na regres od 3.000 kuna, godišnju nagradu od 5.000 kuna neoporezivo, dar za dijete od 600 kuna, plaćeni prijevoz na posao, kao i nadoknadu troškova prehrane, prema osobnom izboru ili isplatu od 5.000 kuna godišnje ili besplatnu marendu do 12.000 kuna godišnje. Zaposlenici primaju i dar u naravi od 600 kuna neoporezivo, potpore za novorođeno dijete od 5.000 kuna neoporezivo, dodatke za smjenski rad te posebne uvjete rada i ostalo.

Autor: Danijela BAŠIĆ- PALKOVIĆFoto: LC Labin.com


holcim tvrtka gospodarstvo sindikat prava radnika sindikat istre kvarnera i dalmacije