[JAZZ VA LABINE] Nova koncertna produkcija: Oduševljena publika i zadovoljni glazbenici

[JAZZ VA LABINE] Nova koncertna produkcija: Oduševljena publika i zadovoljni glazbenici

19.4.2019. // Glas Istre // Objavljeno u kategoriji Glazba

Preksinoć se u labinskoj   Lamparni po prvi put održala manifestacija pod nazivom Jazz va Labine. Ovaj hvalevrijedan poduhvat za jazz scenu u Istri ne bi bio moguć bez inicijative labinske Umjetničke škole Matka Brajše Rašana, koja je u suradnji s KUC-om Lamparna organizirala ovaj koncert. MBR Labin Jazz Ensemble, plod višegodišnjeg zalaganja Umjetničke škole i njene ravnateljice, Melite Lasek Satterwhite, kao i poznatog jazz gitarista Elvisa Stanića, koji je zdušno podržao projekt, održao je jedan od svojih prvih cjelovečernjih koncerata u Labinu, popraćen Big Bandom Pazin. Oba ansambla čine jazz entuzijasti raznih generacija s područja Labina i Pazina, ujedinjeni svojim zanosom prema ovom kompleksnom glazbenom izričaju.

Šarolik program

Robert Mikuljan, Aldo Foško, Damjan Grbac i Luka Horvat, voditelji labinskog i pazinskog jazz projekta, sa svojim su polaznicima priredili šarolik jazz program, koji je varirao od klasičnih swing brojeva do modernijih funk i fusion kompozicija. Napose su se istakle izvedbe poznatog standarda Autumn Leaves (J. Kosma) MBR Labin Jazz Ensemblea, na kojoj su gostovali vrsni jazz pjevači Jasenka Rutar i David Satterwhite i funk uspješnice Chameleon (H. Hancock) u izvedbi Big Banda Pazin, na kojoj je zavidno umijeće sviranja trube pokazao Robert Mikuljan, jedan od epigona jazza u Labinu.

Pozitivna atmosfera

Labinska jazz publika, koja se okupila u broju koji je nadmašio sva očekivanja, pokazala je temeljito poznavanje jazz materije i opće oduševljenje ovim projektom te je svakog solista nagradila srdačnim aplauzom. Nakon očekivanog bisa, koji je publika itekako zaslužila gromoglasnim pljeskom, u zraku se osjećali zadovoljstvo i ispunjenost svih prisutnih - od izvođača do publike. Nakon ovakve pozitivne atmosfere za očekivati je i nadati se da će ovakvi događaji postati ne kuriozitet, već redovno koncertno iskustvo u već sada bogatom glazbenom životu Labina.


B. Biočić


uš matko brajša rašan jazz jazz va labine koncert dkc lamparna lamparna big band pazin