Javno priopćenje iz NK Rudara: Igra li se ova igra zbog sudaca ili igrača?

Javno priopćenje iz NK Rudara: Igra li se ova igra zbog sudaca ili igrača?

24.11.2014. // Labin.com // Objavljeno u kategoriji Sport

Naši nogometaši napisali su priopćenje za javnost ponukani utakmicom protiv Halubjana u subotu. Integralno prenosimo njihov vapaj i pitanje.

 

Javljamo se priopćenjem kojim želimo ukazati na stvari, koje nam se dešavaju na riječkom području (slučajno ili ne, prosudite sami). Nakon gostovanja na Viškovu definitivno više ne možemo šutjeti. Kao prvo, igračima, stručnom stožeru i upravi NK Halubjana čestitamo na osvojenom naslovu jesenskog prvaka i na njih se ne odnosi naša ljutnja, dapače, njima zahvaljujemo na gostoprimstvu i fer ponašanju.

 

Krenimo redom: prije mjesec i pol doživjeli smo sudačku lakrdiju na Lošinju u režiji sva tri suca (kriterij suđenja debelo na strani domaćina), nastavilo se u Crikvenici  (ničim izazvan dosuđen penal i isključen naš igrač radi udaranja kojeg je vidio samo sudac utakmice), a kulminaciju doživjelo na Viškovu. U 60. minuti utakmice naš igrač, nakon što je lopta završila u autu, uzima loptu (jer je bilo očito da je aut bio za nas). No, pomoćni sudac jedini vidi da aut nije naš i glavni sudac mu daje prvi žuti karton zbog navodnog zadržavanja. Nakon kartona naš igrač pita glavnog suca: „Gdje si bio da si vidio da aut nije naš“? Nakon tog glavni sudac mu dodjeljuje drugi žuti karton tj. crveni i mi do kraja utakmice igramo sa igračem manje. Napominjemo, u toj situaciji nije bilo psovanja niti ružnih riječi upućenih sucima.Bilo je negodovanja kakvih ima milijun na utakmici.

 

Kulminacija stiže u 92.minuti, njihov igrač prima loptu polu lijevo i ulazi u naš šesnaesterac, ravno na našeg igrača, prije kontakta zajauče, pada kao snajperom pogođen i tek tada se dešava kontakt nakon kojeg sudac dosuđuje penal, umjesto da njihovom igraču pokaže žuti karton zbog simulacije, mi gubimo utakmicu.

 

Na kraju utakmice, okružili smo suce i pitali ih čemu ovakvo perfidno suđenje?! Napominjemo da nije bilo psovanja niti ružnih riječi upućenih sudačkoj trojci, samo traženje objašnjenja zašto i zbog čega??? Nakon nastale gužve pomoćni sudac Jelenčić odguruje našeg igrača što je moglo dovesti do fizičkog obračuna ali opet, osim traženja objašnjenja, nismo reagirali i mirno smo otišli u svlačionicu.

 

Pitamo se nakon svega: „Da li se ova liga igra radi sudaca ili igrača??? Ispada ovo prvo, nažalost! Cijeli tjedan treniramo u nenogometnim uvjetima (iza gola u blatu ili na livadi  pored stadiona koristeći ulično svijetlo kao rasvjetu) i svi jedva čekamo da izađemo na teren, igrači mijenjaju smjene na svojim radnim mjestima, a onda nas dočeka situacija da nam suci uzimaju radost igranja i uživanja u nogometu.

 

Statistike radi,u zadnja 4 kola, kontra nas su dosuđena 4 penala i dodijeljena 3 crvena kartona. Isto tako napominjemo da smo utakmicu na Viškovu započeli sa 6 mlađih igrača od koji 5 može još igrati za juniore, pa pitamo HNS da li je to okruženje u kojem će mlađi igrači rasti i stasati. Liga je zanimljiva ali dešavaju se uvijek iste stvari u režiji istih sudaca (zna se kojih), pa nije nam jasno za koga, zbog čega ili sa kojim ciljem ih netko štiti?

 

Još jedanput napominjemo da više nećemo i ne želimo šutjeti. Apeliramo na HNS i sudačku organizaciju da spriječe da se takve stvari ne dešavaju niti nama niti bilo kome u ovoj ligi.

 

Nogometaši NK Rudar

 

 

remzo zalihić nk rudar sport javno piopćenje